Как да се мотивирате да бъдете красиви

За една жена красотата е много важна. Тя ни ви позволява да се чувстваме уверени в себе си и да не страдаме от комплекси. Всяка представителка на нежния пол трябва да се стреми към идеален външен вид и определено се нуждае от мотивация за това. Как да се мотивирате да бъдете винаги красиви?

Красотата е мощно оръжие на жената

Няма грозни жени, само такива, които не умеят или не искат да се грижат за себе си. Това вече е потвърдено на много нива.

Женската красота оказва влияние не само върху мъжете, но и върху жените. Статистиката е категорична, че всички се отнасят с красиви и добре поддържани хора много по-добре.

На пръв поглед може да изглежда доста трудно да намерите мотивация да се поддържате и да преодолеете мързела. А е необходимо не повече от половин час на ден!  Постепенно ще свикнете и ще ви хареса, особено когато първите резултати вече станат видими.

Започваме с оглед на външния си вид

  • Направете няколко снимки – без да украсявате нищо и без „подобрени“ пози.
  • Разгледайте фигурата си в огледалото, вижте дали всичко ви харесва в нея.
  • Прегледайте направените снимки – кои недостатъци бихте желали да премахнете?

Как да преодолеете мързела си?

Първата стъпка към подобряване на себе си е най-трудната. Някои жени се страхуват от подигравките на близките си, защото те са свикнали да ги виждат по един начин. Други пък погрешно вярват, че е твърде късно да поправят нещо. Не се срамувайте и търпеливо изчакайте резултата от работата си върху себе си. По-срамно е човек да не се грижи за себе си, независимо какво говорят тези около вас.

Необходимо е да си определите правила, в зависимост от това какво искате да промените в себе си към по-добро.

Най-често те изглеждат така:

Спортуване поне два пъти седмично, ходене на фитнес или на спортна площадка.

Никакво преяждане и избор само на естествени продукти.

Веднъж седмично отделете време за грижа за лицето: маски, масажи, корекция на веждите и депилация на тялото.

Всеки ден използвайте кремове, които са предназначени за определен тип кожа и възраст.

Не пренебрегвайте да използвате козметика всеки ден, но не прекалявайте, ще бъде достатъчно да осветите грима, който ще подчертае контурите.

Посещавайте козметичен салон около веднъж месечно, за да освежите косата си, да си направите професионален маникюр и педикюр.

Периодично актуализирайте гардероба си, добавете подходящи аксесоари.

Преди да актуализирате гардероба, не забравяйте да погледнете най-новата мода, прочетете препоръките на модните дизайнери относно комбинацията от цветове.

Необходимо е също така да се отървете от „изхабеното“ бельо. Така или иначе то не е видно за другите, но психолозите казват, че когато жената носи красиво бельо, тя се чувства много по-уверена и секси.

Ако стриктно спазвате правилата, много скоро ще забележите желаните промени към по-добро. Това ще бъде отбелязано не само от вас, но и от мъжете, които ще започнат да ви обръщат по-голямо внимание. Просто трябва да направите първата стъпка – с нея започва и най-дългият път!

Последно
Не пропускай