Как лесно да нанасяме слънцезащитен крем и как да го използваме преди нанасяне на грим?

Слънцето е едно от най-вредните неща за кожата ни, а слънцезащитните продукти са един от най-добрите начини да се предпазим от вредните му лъчи. Въпреки това нанасянето на слънцезащитен крем понякога може да бъде мъчително, особено ако се опитвате да го поставите преди грима.

Отново е това време на годината, когато слънцето е по-леко, но всички искаме да защитим тялото си от него. Нанасянето на слънцезащитен крем или спрей масла за предпазване от слънцето може да е мъчително, особено ако се опитвате да си сложите и грим. Ето няколко съвета, с които да улесните процеса и да сте сигурни, че използвате слънцезащитния крем правилно.

Практически съвети

Когато нанасяте слънцезащитен продукт, не забравяйте да използвате продукт с широк спектър на действие, който ще предпази кожата ви както от UVA, така и от UVB лъчи. Нанесете го обилно върху цялата открита кожа, включително лицето, шията, ушите и ръцете. Не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем и на краката си, ако носите обувки с отворени пръсти!

Ако слагате слънцезащитен продукт преди грима, дайте си достатъчно време, за да може слънцезащитният продукт да попие в кожата ви. Това може да отнеме до 20 минути, така че бъдете търпеливи! След като попие, можете да продължите да нанасяте грима си както обикновено.

Ако слагате слънцезащитен продукт след грима, не забравяйте да използвате продукт, който е специално предназначен за използване върху грим. Тези продукти няма да размажат или развалят грима ви и ще ви осигурят необходимата защита.

Когато нанасяте слънцезащитен продукт, не забравяйте да избягвате чувствителната зона на очите. Използвайте отделен продукт за клепачите и под очите си. И ако ще бъдете на открито за дълъг период от време, помислете за носене на слънчеви очила, за да предпазите очите си от слънчевите лъчи.

И накрая, не забравяйте да нанасяте отново слънцезащитен продукт на всеки два часа или по-често, ако плувате или се потите. Независимо колко добре сте го нанесли, слънцезащитният крем се изтрива с течение на времето, така че е важно да го нанасяте отново, за да поддържате защитата.

С тези съвети нанасянето на слънцезащитни продукти ще бъде лесно! И ще можете да се наслаждавате на времето, прекарано на слънце, без да се притеснявате.

Важно е да нанасяте слънцезащитен крем, преди да излезете на слънце, и да го нанасяте отново през деня, особено ако плувате или се потите. Също така е важно да използвате слънцезащитен продукт, който е подходящ за вашия тип кожа. Ако имате мазна кожа, може да използвате слънцезащитен гел или лосион. Ако имате суха кожа, може да искате да използвате слънцезащитен крем. Също така трябва да нанасяте слънцезащитен продукт преди да се гримирате, за да сте сигурни, че гримът ви няма да се развали от слънцето.

Ако следвате простите съвети в тази статия, ще можете лесно да нанасяте слънцезащитен крем и да го използвате преди нанасянето на грим. Ще бъдете защитени от вредните слънчеви лъчи, а гримът ви ще изглежда по-добре от всякога.

Последно
Не пропускай