8-те най-добри прахосмукачки робот

Ежедневното почистване на дома може да се превърне в забавление за цялото семейство, ако разполагате с модерна прахосмукачка робот. Въпреки че тя не замества изцяло обикновената прахосмукачка, ползите от това иновативно изобретение са десетки.

Когато сте уморени след дългия напрегнат ден в офиса, вероятно последното нещо, за което мечтаете, е да обикаляте от стая в стая с тежката прахосмукачка с контейнер? Само мисълта за нейното изкарване и прибиране в килера ви кара да се чувствате още по-уморени.

Не сте сами, много хора се чувстват като вас, защото ежедневието на всички е напрегнато и изобилстващо от ангажименти.

Селекция Топ 3 прахосмукачки робот

 1. Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite
 2. Roborock S7 MaxV
 3. iRobot Roomba i3(i3154)

За щастие иновациите винаги са в полза на активния, съвременен човек, който цени времето си. А прахосмукачките робот стават все по-модерни и по-умни. Разбира се, добре е да отбележим, че този полезен инструмент в домакинството все още не изключва изцяло нуждата от нормалната прахосмукачка. Въпреки че не е толкова мощна, има много причини да закупите робот за почистване.

хубави робот прахосмукачки за плочки

Ако все още се питате струва ли си прахосмукачка робот, вижте защо да инвестирате в нея:

6 предимства на прахосмукачката робот

 • Спестява време

Какво ще кажете да почиствате дома си, без дори да се налага да сте си вкъщи? Впечатляващо, нали? Ако изберете прахосмукачка робот с функция за контрол чрез приложение, можете да се прибирате в чист и уютен дом всеки ден. Просто задавате график за почистване за следващите 7 дни.

Вашият робот ще направи своите обиколки и ще излъска дома, а вие можете спокойно да излезете. Това е може би най-голямото предимство на този вид прахосмукачки.

Има ли зони, които трябва да почиствате ежедневно или такива, за които това е достатъчно веднъж седмично? Настойте уреда според собствените си нужди и го управлявайте с приложение, инсталирано на смартфона ви. Всичко може да бъде толкова лесно, когато имате на своя страна подходящите технологии.

Разбира се, препоръчително е да отстраните препятствията на пода предварително, така че да не възпрепятствате работата на робота. Или пък изберете робот с лазер или камера. Той забелязва препятствията, преди да се натъкне на тях. Невероятно, нали?

 • По-лесна поддръжка на чистота в дома

С прахосмукачката робот можете да поемете по-голямата част от почистването, така че да не е необходимо да използвате традиционната прахосмукачка толкова често. Ежедневното почистване поддържа чистотата в дома. А ако имате домашен любимец, инвестирането в добра прахосмукачка робот далеч не е излишен лукс.

Разполагайки с най-добрия робот прахосмукачка, можете да се радвате на далеч по-приятни неща през почивните дни от това да чистите основно дома.

най-добрата прахосмукачка робот за паркет

 • Почиства на труднодостъпни места

Всички знаем какъв прах и мръсотия се събират под дивана или леглото. С обикновената прахосмукачка е много трудно да почистите добре там. Благодарение на плоския си дизайн обаче роботите за почистване могат спокойно да излъскат пода на тези труднодостъпни места.

Разбира се, обърнете внимание все пак каква е височината на вашия робот прахосмукачка. Хубаво е тя да е съобразена с височината на мебелите ви. Не е никак трудно да откриете най-добрите прахосмукачки роботи за вашия дом.

 • За всякакъв вид под

Повечето жилища са с различни видове под: паркет или ламинат в хола, теракот в кухнята. Да не забравяме и мокетите и килимите, които слагаме за повече уют тук-там. Прахосмукачката робот може да работи ефективно върху всички тях.

Повечето роботи за почистване регулират всмукателната си мощност според вида повърхност. Така че трохите на килима не са никакъв проблем.

 • По-тиха работа

Около 75% от всички обикновени прахосмукачки са твърде шумни. При роботите този процент е едва 10%. Ако изберете по-безшумен модел, можете спокойно да го оставяте да чисти през нощта, особено ако не се „разбира” с домашния ви любимец.

 • Помощ за хората с физически увреждания

Почистването с обикновена прахосмукачка не само не е най-приятното занимание, но може да бъде и истинско предизвикателство за хората с физически увреждания. Край на мъкненето на тежкия уред, прибиране и изкарване на кабели, смяна на приставки.

Всичко, което трябва да правите от време на време, е да изпразвате прахоуловителя и да сменяте филтри и/или четки. Останалото става автоматично.

Разбира се, има още редица предимства от включването на прахосмукачката робот в почистването на дома.

И все пак, какво може и не може да очаквате от този страхотен домакински уред?

Вашият робот за почистване може да достигне до почти всички места на дома, но той не може да качва стълби и да преминава през високи прагове. По отношение на праговете обаче има какво да направите, като изберете подходящ модел за височината им.

най-добри прахосмукачки робот

Прахосмукачките роботи като цяло не харесват купчините кабели, връзките за обувки и играчки, които лежат наоколо. За щастие интелигентният робот има способността да се спасява от сложни ситуации. Ако това все пак не се случи, той просто ще се изключи.

Прахосмукачката робот може действително много, но в началото не е лошо да я държите под око. Така ще сте наясно кои са проблемните зони във вашия дом и ще улесните максимално работата й.

Също така е добре да знаете, че интелигентната прахосмукачка разполага с много функции и сензори, които предотвратяват падане и сблъсъци, а също и откриване на прах. При контакт с даден предмет вашият робот ще избегне нараняване, благодарение на своята пружинна броня.

Иновативният домакински уред не само отстранява праха и мръсотията, но може и да почисти пода до блясък. Просто напълнете резервоарът за вода и задайте нужната функция. Разбира се, крайният резултат може и да не може да се сравни съвсем с ръчното почистване със стирка и сапунена вода, но ако го правите всеки ден, ще останете доволни.

Също така имайте предвид че прахосмукачката робот има по-малък капацитет от традиционния уред. Това означава, че се налага по-често да изпразвате резервоара, особено ако имате домашен любимец.

Успяхме ли да събудим любопитството ви? Ако това е така, вижте няколко безценни съвета при избора на най-добрата прахосмукачка робот.

За да направите наистина добър избор, си отговорете на няколко въпроса:

 • Какво очаквате от прахосмукачката робот?
 • Имате ли стълби и високи прагове?
 • Алергични ли сте към прах или нещо друго?
 • Имате ли домашни любимци?
 • Колко голям е домът ви?
 • Ще използвате ли приложение за контрол от разстояние?
 • Как искате да зареждате уреда?
 • Какъв е бюджетът ви?

Ако уредът ви е нужен само от време на време, тогава базовият модел ще ви е достатъчен. Но ако искате да го използвате всеки ден, да го контролирате чрез смартфона си, имате нужда от по-усъвършенстван робот.

В случай че имате алергия към прах, можете да се спрете на робот със специален филтър, които задържа праховите частици, полените и алергените, така че да не се върнат обратно в помещението чрез изходящия въздух.

За хората с домашни любимци препоръчваме прахосмукачка робот с въртящи се централни части. Тези четки улавят космите от тях, дори да имате по-дебели килими.

Собствениците на по-големи жилища пък е добре да помислят за уред с живот на батерията над 90 минути.

Какъвто и да е вашият случай, ви препоръчваме да инвестирате в наистина качествен робот с множество функции, защото ще ви е от помощ наистина дълго време.

Надяваме се, че всичко това ще ви бъде полезно в избора на най-добрата прахосмукачка робот за вашето домакинство. И за да сме ви максимално полезни, ще ви предложим някои наистина впечатляващи модели.

 1. Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite

Без съмнение, с Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 ще преминете на следващото ниво в почистването. Уредът не само открива безкомпромисно праха, но и премахва засъхнали и упорити петна, които другите роботи не успяват.

Ако търсите оптимална производителност всеки път, усъвършенстваната навигационна технология на Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 ще ви предложи точно това. Генерирането на точни карти на дома, идентифицирането на различните стаи, стриктен график за почистване и задаване на зони – са само част от предимствата на уреда.

Гарантирате си още мощно засмукване, 4 часа работа, автоматично презареждане, добър капацитет на изкачване и контрол от разстояние. Сигурни сме, че ще останете доволни от уреда, затова не го изпускайте.

 1. Roborock S7 MaxV

С впечатляваща мощност на засмукване и интелигентно разпознаване на различните зони в дома, Roborock S7 MaxV ще ви осигури цялостно и ежедневно почистване. Усъвършенстваната и ефективна прахосмукачка робот не прави компромис в нито едно отношение, когато говорим за хигиена.

Множеството сензори и допълнителните приспособления гарантират много добра работа и почти изцяло заместват останалите ви уреди за почистване. Роботът чисти, мие, не се блъска в мебелите, достига до всички трудни места за почистване, а в края на пътуването си се връща на станцията си. Един верен и добър помощник, който ще ви служи дълго време.

 1. iRobot Roomba i3(i3154)

iRobot Roomba i3154 има страхотното предимство да почиства голяма площ при пълно зареждане на батерията. Уредът може да се управлява лесно с мобилно приложение, да отцепвате зони, да задавате времеви график, да избирате случаен или систематичен маршрут.

Изберете iRobot Roomba i3154, ако търсите качествено почистване на разумна цена, ако искате да оградите зона за още по-лесна работа, ако имате много килими с дебел косъм, ако искате да обслужвате голяма площ с едно зареждане на батерията.

Веднага щом батерията се изтощи, прахосмукачката се връща към зарядната си станция, където се зарежда напълно за три часа. Ако батерията се изтощи по време на работа, роботът се зарежда сам и след това продължава от мястото, където е спрял, за да гарантира, че почистването е завършено.

Можем спокойно да кажем, че с iRobot Roomba i3154 разполагате с всички функции, които биха ви били нужни, за да се справите дори с упоритите замърсявания.

 1. Viomi V2 PRO

Още един страхотен робот за почистване, който можете да управлявате, докато сте на работа, на разходка или се излежавате в леглото. Иновативен, модерен и с висока мощност, той превръща чистенето в детска игра.

Сензорът LDS сканира помещението, за да се движи в него безопасно. Интелигентното зониране пък ви позволява да определите маршрута за почистване.

С три режима на почистване Viomi V2 PRO ефективно се справя с всякакви замърсявания. А мощното засмукване решава проблема с праха и мръсотията, без да се налага да полагате усилия за това.

Производителността на робота е постоянна, почистването винаги е отлично, дори да го използвате ежедневно. А дизайнът трябва да кажем, че впечатлява със сивото си сатенено покритие и констатиращи черни елементи. Виждаме внимание към всеки детайл: централният бутон е с ясни и ярки светодиоди и ви дава усещане за изисканост.

Роботът може спокойно да се интегрира в модерното ви обзавеждане и дори да допринесе за уюта на стаята.

 1. MUHLER Bobby 1

Ще ви предложим и един по-бюджетен вариант, който предлага прекрасно съотношение цена-качество. Въпреки че няма да ви предложи всички възможни екстри, роботът почиства много добре. Лесно се използва за разлика от някои по-интелигентни уреди и всъщност има достатъчно функции за чист дом всеки ден.

Можете да почистите идеално дори трудните зони като ъглите. Мопът не е голям като размер, но може да измие чудесно пода и ви спестява много работа със стирката. Използвайте дистанционното, ако не искате да си инсталирате приложение за контрол. Във всички случаи ще останете впечатлени от усърдието на този бюджетен и достъпен робот.

 1. Xiaomi Lydsto R1

Решете един от най-досадните проблеми в поддръжката на дома – мръсния под, с Xiaomi Lydsto R1. Като започнем от дизайна, та до първокласната производителност – всичко в този робот е впечатляващо.

Вече разполагате с автоматичен контейнер за отпадъци, така че в крайна сметка да не си цапате ръцете. В комплекта ще откриете редица екстри, които ще ви накарат да забравите бързо за традиционната си прахосмукачка.

След приключване на задачата си, роботът се самопочиства и зарежда, така че много скоро да е готов за нови подвизи. Достъпът до отделението, съдържащо торбичката за боклук с капацитет 3 L, е лесен, което е едно голямо предимство.

Със своята впечатляваща вмускателна мощност Xiaomi Lydsto R1 може да се съревновава дори с най-мощните автоматични роботи. В допълнение към мощността на мотора и перфектната работа на страничната четка, лазерният сензор позволява да оптимизирате максимално  почистването с виртуална карта.

Този умен робот бързо ще стане част от вашето семейство и ще се питате защо не сте си го взели по-рано.

 1. Rowenta X-Plorer Serie 95

Всички предизвикателства при почистването са лесно преодолими за Rowenta X-Plorer Serie 95. Изключителна мощност, невероятно почистващо изживяване 4 в 1, точна навигация и електронно управление на мопа. Сега вече имате робот, който прави всичко вместо вас.

Страничните четки стигат до всеки ъгъл, централните почистват безупречно всяка повърхност, така че да не се налага да включвате обикновената си прахосмукачка.

Можете да направите свои настройки, за да си осигурите блестящ под всеки ден. Сензорите предпазват уреда от сблъсък с мебелите, а резервоарът за вода е достатъчно голям, за да покрие нужната площ в дома ви. Дори да имате домашни любимци, Rowenta X-Plorer Serie 95 ще се справи със следите от тях.

 1. Huawei H30 Plus

Мечтаете ли за робот, който да почиства сам, да опакова боклука, да премахва бактериите във въздуха и дори да ароматизира? Ако това е така, смело изберете Huawei H30 Plus за една по-приятна атмосфера, свеж въздух и чист под.

Прецизната навигация ви гарантира, че роботът няма да пропусне нито едно кътче в дома, което се нуждае от почистване. Здравият корпус и солидното качество на целия уред правят Huawei H30 Plus незаменим помощник и за голямо домакинство.

Срещу приемлива цена получавате качествено почистване всеки ден и то без да се налага да полагате усилия за това. Роботът впечатлява и с множество функции, повечето от които със сигурност ще използвате. Индикаторите ви подсказват как да се грижите за уреда, а сензорите го предпазват от сблъсък и падане.

Дизайнът на Huawei H30 Plus също е сред силните му страни. Той ще се впише в обстановката по един семпъл начин, така че да прибави повече стойност на помещението. Станцията му също изглежда стилно и модерно, затова не се притеснявайте да ги сложите и в най-изискания хол.

Надяваме се, че вече сте открили своя фаворит сред нашите вдъхновяващи предложения. Когато определяте бюджет за тази покупка, имайте предвид че това е уред, който ще ви спести разходи за аналогични устройства за почистване. Той ще ви пести и време и усилия, които можете да използвате за по-важни цели.

Роботът прахосмукачка може да се окаже всичко, от което се нуждаете за ежедневна поддръжка на дома. Когато почиствате всеки ден, ще се налага много по-рядко да правите основно почистване, за което да загубите часове.

Благодарение на развитието на технологиите днес можем да улесним максимално ежедневието си, без да правим компромис с чистотата и хигиената. Освен това е хубаво да се забавляваме, докато се занимаваме с досадни дейности като почистване, нали така?

Прахосмукачката робот е и добър начин да вдъхновим децата да почистват стаите си. Под формата на игра те с удоволствие ще управляват уреда.

Освен това този добър приятел на цялото семейство не вдига прах, не оставя следи и може да се използва дори на естествени повърхности като паркет. Дори дебелите килими няма да го затруднят.

А ако сте от хората, които не обичат технологиите, вероятно ще се изненадате колко лесно се борави с приложенията. Дори ще ви хареса да задавате функциите чрез телефона си и дори да следите маршрута на своя нов помощник.

И така, готови ли сте да преминете на следващото ниво в почистването? Ако това е така, не губете време и изберете най-добрия робот прахосмукачка за вашите нужди.

Последно
Не пропускай