Основни правила за подреждане на гардероба

Независимо от това колко голям е гардероба ви и с колко пространство разполагате, съществуват няколко основни правила за подреждане на дрехите и аксесоарите. Те ще ви помогнат да превърнете дамския гардероб от тесен и неудобен в любимо кътче за вашите вещи. Ето основните правила за подреждане на дамския гардероб.

Как да подредим гардероба?

Първо правило:  Сезонните дрехи са на предна позиция, а дрехите от миналия сезон остават на задна позиция.

Второ правило: Дрехите в гардероба трябва да бъдат сортирани по вид. Примерно панталоните, дънките и джинсите на едно място. Ризите, блузите и тениските на друго, а бельото разпределено в специални чекмеджета.

Трето правило: Разпеделение на дрехите по съответните места. Има дрехи, които задължително трябва да бъдат закачени на закачалки и такива, които могат да бъдат сгънати по рафтовете. Всички ризи стоят на закачалки подредени по цветове и материи. Всички сака също стоят на закачалки подредени по материя и по цветове. Дамските поли е необходимо да бъдат закачени на специални закачалки със щипки. Хубаво е и блузите и тениските да бъдат закачени на закачалки, но ако нямате достатъчно пространство те могат да бъдат сгънати по рафтовете.

Съхранявайте официалните костюми със закачалката и калъфа, в който сте ги купили. Ако нямате отделен шкаф за обувки, запазете кутиите в които са купени и ги съхранявайте в дъното на гардероба.

В чекмеджетата разпределете бельото. В първото чекмедже може да сложите бикините, във второто бюстиетата и сутиените, а в третото комплектите бельо за по-специални поводи. Ежедневното бельо трябва да бъде разделено от секси бельото.

Четвъртото чекмедже трябва да бъде предназначено за чорапите, чоропогащите и клиновете. В отделна кутия съхранете коланите. Трябва да намерите място и за различните шалове. На най-горните рафтове подредете хавлиените кърпи и резервното спално бельо. В така подредения гардероб ще остане празно пространство, което да запълните с ежедневните дамски чанти и торбите предназначени за път.

Четвърто правило: Изгладените дрехи заемат по-малко място в дамския гадероб. Така че, освен сгънати, подредени по цветове, разпределени по съответните места, дрехите в гардероба трябва да бъдат изгладени. Ако изградите такъв навик след сушилнята да гладите изпраните дрехи, ще ви остане повече време да се погрижите за аутфита си.

Спазвайте тези основни правила за подреждане на дрехите и аксесоарите в дамския гардероб и по-рядко ще се сблъсквате с проблема „къде ми изчезна любимата дреха“.

Последно
Не пропускай