Няколко лесни трика за оформяне на вежди

Лицето изглежда много по-изразително, когато веждите са добре оформени. Ето защо сме ви приготвили няколко съвета за перфектни вежди. Оформянето на вежди зависи и от формата на лицето ви. Правилната комбинация между двете е ключът към страхотното излъчване.

Идеална линия – може да откриете началната и крайната точка на веждите си с помощта на обикновен молив. Поставете отстрани на носа единия му край и вижда къде опира другия до външния ъгъл на окото. Това е крайната точка на веждите. Началната точка определете като поставите молива вертикално изправен отстрани на носа до вътрешния ъгъл на окото.

Ширина на веждите – по отношение на ширината на веждите, по-тънките вежди правят чертите на лицето по-нежни. Те са препоръчителни, ако имате по-малки очи. Дебелите вежди са чудесни за самоуверени дами, които обичат да изпъкват в обществото със запомняща се визия.

Оформяне на вежди без болка – прокарайте кубче лед по веждите си. Отскубването им след това е по-лесно, а и кожата няма да бъде зачервена.

Разресване – гримьорите препоръчват да срешете веждите нагоре към челото. Може да го направите със специален гел за вежди или чрез лесен трик. Напръскайте с лак за коса стара четка за зъби и с нея оформете веждите. Ефектът е траен.

Акцент – гримьорите са категорични, че хайлайтърът е задължителен за веждите. Кара ги да изглеждат по-красиви, а лицето – по-свежо. Може да използвате малка четка върху която да нанесе хайлайтър на прах и да минете веждите с нея по цялата им дължина.

Блясък на веждите – може да им го придадете с малко вазелин. Освен това, ако имате светли вежди, вазелинът е идеален за потъмняването им.

Премахване на грима – може лесно да отстраните грима от веждите с помощта на кокосово масло. Просто нанесете малко върху памучен тампон и почистете веждите.

Ускоряване растежа на веждите – ако искате да имате по-плътни вежди, вземете рициново масло от аптеката. Потопете четчицата си за вежди в него и нанесете върху косъмчетата на веждите. Редовната употреба на рициновото масло, което съдържа витамин Е, ще ускори растежа и ще направите веждите ви по-плътни. Ако има малки пролуки, където липсват косъмчета, може да ги скриете с молив за вежди.

Последно
Не пропускай