15 съвета за по-малко болезнено обезкосмяване

Премахването на окосмяването не е само неприятен и досаден процес, а и различните методи за обезкосмяване се оказват доста болезнени.

За тази цел ви подготвихме 15- съвета, които ще ви помогнат да направите по-малко болезнено обезкосмяването и да предотвратите кожата от появата на червени петна, обриви и врасналите косъмчета.

1. Уверете се, че косъмчетата са достатъчно дълги за да бъдат премахнати с бръснача или захванати с епилатора. Когато косъмчетата са по-дълги обезкосмяването става по-малко болезнено.

2. Издърпайте кожата, така че да получите опъната повърхност. Така по-лесно ще премахнете космите. Косъмчетата се премахват в обратна посока на растежа им.

3. Препоръчително е обезкосмяването на тялото да се прави вечерта или един ден преди да отидете на плаж или басейн. По този начин ще предпазите кожата от слънцето, солта и хлора, а зачервяванията на кожата ще изчезнат през нощта.

4. Подгответе кожата за депилация. Не забравяйте да използвате средствата за пред и след бръснене. Хидратираната кожа улеснява процеса на обезкосмяване.

5. Не използвайте крем за депилация, ако кожата е била избръсната през последните 72 часа, защото рискувате да раздразните кожата.

6. В зоната на подмишниците косъмчетата растат в различни посоки. Използвайте самобръсначка с няколко остриета, за да може от всички ъгли да отстраните досадните косъмчета. Задължително изплакнете с хладка вода за да затворите порите.

7. За да се освободите от червените образувания формирали се на обръснатите места, намажете ги с крем от алое вера.

8. Подкожните косъмчетата в областта на бикини зоната могат да бъдат устойчиви и неотзивчиви към процеса на обезкосмяване. За тази цел трябва да потърсите специален лосион или крем за премахване на подкожните косъмчета.

9. Нанесете обилно количество от гела или пяната за бръснене, така по-лесно и по-бързо ще обезкосмите желаните части от тялото. Ако бутилката пяна за бръснене свърши направете пяна от балсама за коса (не трябва да съдържа сапун), така че самобръсначка лесно да се плъзга по краката. Това ще предотврати кожата от изсушаване.

10. Избягвайте носенето на тесни дънки или бельо, които протриват и стягат обезкосмените части и не позволяват на кожата да диша.

11. Кремовете за избелване и стягане на кожата също помагат да заличат червените петна, които се създават след бръсненето.

12. Стойте по-далеч от лазерната епилация. Лазерите правят кожата по-чувствителна към слънчева светлина и могат да повишат риска от изгаряния и пигментация на кожата.

13. Използвайте специални гелове и кремове за обезкосмяване на бикини зоната и подмишниците. Прочетете внимателно инструкциите на опаковката, защото кожата около бикини зоната и подмишниците е много нежна и чувствителна.

14. Инвестирайте в качествени самобръсначки с 4-5 остриета. По-често сменяйте остриетата на бръснача.

15. Обезкосмяването с восък винаги причинява болка. За да успокоите засегнатите части намажете краката с болкоуспокояващ крем, обуйте латексов чорапогащник и изчакайте 15-20 минути. Неприятните усещания изчезват, а кожата около бикини зоната става по-гладка.

Последно
Не пропускай