Оригинални подаръци за мъж за всеки празник

Много хора са на мнение, че изборът на подаръци за мъж е труден. В действителност, това е трудно само в началото, защото днес хората са свикнали просто да дават пари в плик с панделка. Но това реално убива идеята за изненада с един специфичен подарък.

Ние предлагаме тематични идеи за подаръци за мъж, сред които със сигурност ще има нещо, което ще привлече вниманието Ви.

Да подчертаем нещо важно, подаръците са неща, които са избрани за даден мъж, за конкретен повод, спрямо социалния статус и собствените ни финансови възможности. Става дума за подаръци за приятел, брат, съученик, съпруг или колега.

Селекция

Топ 5 подаръци за мъже

 1. Портфейл
 2. Мултитул
 3. Аксесоар за кола
 4. Парфюм
 5. Часовник

Ето нашите обособени тематично

Предложения за подарък на мъж

Дрехи

Най-често се подаряват на мъжете дрехи – спортни, елегантни, а защо не и строго официални. Облеклото е практичен подарък, особено ако познавате добре навиците и пердпочитанията на конкретния мъж.

Често подаръците за мъже са: тениска, риза, пижама, боксерки или чорапи.

Съвет! Чорапите се считат за банален подарък. От друга страна, те никога не са достатъчни за истински подарък. Може да направите такъв подарък по-интересен, ако сложите в чорапите нещо друго, което ще бъде сюрприз.

Бижута

Бижутата като подарък за мъж са една интересна група подаръци. Смята се, че такива подаръци ще зарадват предимно жените. Но това не винаги е така. За мъж може да се избере: пръстен, гривна, игла за вратовръзка, копчета за ръкавели или ланец. Ако са от благородни метали, то такъв подарък изисква отлични финансови възможности от подаряващия – имайте това предвид.

Малки електрически уреди – друга идея за подарък за мъж

Малките домакински уреди правят живота на мъжа по-лесен. Особено важи за човек, който живее сам: кухненски робот, мини прахосмукачка,  кафе машина, блендер, електрическа самобръсначка, тример…

Да разгледаме и

Подаръци за мъже, свързани с определено хоби

Ако мъжът има хоби, това значително опростява процеса на избор за подаръка. И не е никак трудно, но може да бъде много интересно!

Така че, списъкът за оригинални подаръка за един мъж продължава със следните предложения: въдица, дърводелски инструменти, кораб за сглобяване; голяма колекция от кръстословици, пъзел, градинарски принадлежности или по-просто казано, всичко, което е свързано с хобито на даден мъж.

Компютърни джаджи

Днес компютърът е станал неразделна част от живота и аксесоари към него помагат да се направи работата по-удобна, приятна и интересна. Едва ли има съвременен мъж, който не би се зарадвал на такива модерни неща за подарък.

На мъжа може да подарите, без риск да не го хареса:

 • външен SSD диск;
 • USB-hub за едновременна работа на множество USB-устройства;
 • слушалки с добро качество на звука;
 • 3D очила;
 • геймърска мишка за компютърни игри;
 • игрален джойстик;
 • USB нагревател за чаша;
 • USB за охлаждане на напитки;
 • калъф с подвижна клавиатура за таблет;
 • прахосмукачка за клавиатура;
 • стойка за лаптоп с вентилатори за охлаждане.
 • Както и актуална игра…

Изборът е голям и цените позволяват да се направи наистина добър подарък спрямо определения бюджет.

Подаръци за колата на мъжа

Подарък свързан с колата на мъжа е опция, която често остава извън полезрението на жените, но определено не бива да се пропуска!

Много от мъжете прекарват много време в своята кола и не могат без нея. Ето защо подаръците, свързани с автомобили особено са подходящи. Даваме няколко добри предложения:

 • GPS-навигатор;
 • видеорегистратор;
 • jump-стартер,
 • калъфи за седалките.

Спортно оборудване

Днес много мъже спортуват,  наистина спортът е неразделна част от живота им. За тези мъже могат да използват като подарък някои от следните идеи: килимче за йога, гири, маратонки или кецове и всякакви  спортни аксесоари, както и абонамент за онлайн спортен консултант.

Оригинален подарък за мъж ще бъде ваучер за скачане с парашут или бънджи скокове.

За мъжете, които са фенове на туризма също могат да се изберат тематични подаръци, които са свързани с такава дейност

Подаръци за фенове на туризма и лова

Подходящ избор са:

Подаръци за офиса на един мъж – защо пък не?

Списъкът с най-добрите идеи за офисни подаръци е дълъг наистина.  Подаръците за офиса са това, което ще помогне да се направи работното място на мъжа по-уютно, а преговорите- по-успешни: например, мини-бар, шарж, картина, комплект писмени принадлежности, пепелник, ако пуши, рамка за снимка, декоративна статуетка на богинята на победата Нике, часовник за маса, пури в кутия.

Съвет! Кутия с пури се подаряват на мъж само ако пуши поне цигари. Ако изобщо не пуши, много вероятно е той да не харесва такъв подарък.

Подаръци за душата или в мъжа винаги се крие едно малко момче

В повечето случаи мъжете обикновено не очакват да получат такъв подарък, но ще бъдат много доволни. Тези подаръци дават ярки емоции. Игрите са това, което мъжете винаги харесват, независимо от възрастта. Мъжете са деца в сърцата си, по тази причина понякога си заслужава да се направят щастливи с такива подаръци като: настолни игри; радиоуправляеми коли, влакче, самолети, хеликоптери, дартс, мини билярд.

Ваучер за подарък, който е свързан с нова и интересна дейност

Може да подарите на мъж ваучер за:

 • посещение на клуб за танци,
 • фотографски курсове;
 • курсове за екстремно шофиране,
 • източни бойни изкуства.

Както и билети за спортни и културни събития. Посещавайки ги, мъжът ще има незабравими спомени от конкретното събитие.

Алкохолни напитки – те са универсален подарък за мъж

В същото време този подарък може лесно да бъде съчетан с всеки друг. Алкохолните напитки включват: вино, водка, уиски, ром, джин, текила, коняк. Алкохолът може да се комбинира с чаши и други принадлежности, свързани с приема на алкохол.

С избора на подходящ алкохол покажете своята оригиналност. Например: може да поръчате шише вино с образа на мъжа и така наистина ще ударите право в десятката.

Е, в края на предложенията за мъжки подаръци остава класиката – портфейл.

Това е подарък, който е винаги добре приет от мъжа. Друга добра идея е картодържател – той е добър заместител на дебел, кожен портфейл и незаменим аксесоар, ако потенциалният собственик има поне няколко кредитни карти. Като правило, той лесно се побира в джоба, наистина е полезен.

И още нещо – не забравяйте, че подаръкът трябва да бъде в подходяща опаковка. Ако не може да се справите сами – има центрове, където опаковат с различни хартии и кутии по специфичен начин. Красиво опакованият подарък винаги създава само положителни емоции. Това е важно условие за всеки празничен повод.

Изброените неща може да не са пълният списък за подаръци за мъже, но със сигурност има много добри идеи в тази насока. Това означава, че ако предстои празник на някой мъж, но не знаете какво да подарите, не се отчайвайте. Просто прочетете списъка отново и решете какво ще купите. Така ще се спасите от погрешни решения и ще зарадвате един мъж, който наистина заслужава да получи най-прекрасния подарък.

Последно
Не пропускай