Перфектен грим за червени устни

Ако сте от дамите, на които червеното червило е любимият аксесоар в дамската чанта, ще ви покажем какъв грим върви в комбинация с червените устни. Този грим е най-подходящ за партита, вечерни излизания или за специални поводи.

Но това не пречи на жените, които обичат  по-смелите цветове да използват червеното червило за дневен грим. Червеното червило е достатъчно изразително и силният грим на очите не му отива, за тази цел ви препоръчваме:

След като хубаво сте почистили кожата и сте сложили основа за гримиране трябва да подчертайете определени черти на лицето.

С помощта на четка, нанесете фон дьо тен с един по-тъмен нюанс от основата върху горната част на челото, скулите и от двете страни на носа.

С няколко тона по-светъл (течен или на прах фон дьо тен) и подходяща чиста четка контурирайте централната част на лицето и дългата линия на носа.

Очертавате долния клепач с лека, тънка линия с черен молив. На горният клепач направете по-дебела издължена линия и завършете грима на очите с два пласта черна спирала.

След това подчертайате устните с ярко червен молив и запълнете вътрешността на устните с любимото червено червило. Червените устни ще блеснат како нанесете само един слой прозрачен гланц. И не само това, гланцът ще увеличи дълготрайността на червилото. Червеното червило се нуждае от малко количество прасковен руж.

Когато става въпрос за червеното червило трябва да знаете, че то има няколко основни нюанса: тъмно червено (вишнево), малиново червено (с лек розов оттенък), крещящо червено (цвят череша) и керемидено червено.

Един от начините  да разбере какъв нюан на червеното е вашия цвят е да нанесете малко от червилото върху ръката, като вземете предвид факта, че кожата на лицето е един нюанс по-тъмна. Друг вариант да изберете правилния нюанс червило е като проучите кои цветове отиват на вашия тен.

Последно
Не пропускай