Бърза и ефикасна аспиринова маска

Кожата на лицето се нуждае от специални грижи. Ежедневното почистване, правилното измиване, здравословното хранене  дават сияние и здрав вид на кожата на лицето.

Домашните маски приготвени от натурални продукти, които се намират във всеки дом оказват благотворно въздействие върху кожата. Безспорен остава фактът, че домашните маски са ефикасни за здрава и красива кожа на лицето.

Чували ли сте за бързата и ефикасна аспиринова маска?

Аспиринова маска за лице

За чиста, гладка и хубава кожа направете си аспиринова маска за лице! 

Това е още една домашна маска, която дълбоко почиства порите и премахва мъртвите клетки. BHA аспиринова маска за лице е подходяща за всеки тип кожа. Бета хидроски киселина (BHA) съдържа салицилова киселина, която се използва за производство на много козметични продукти.

Аспириновата маска може да се приготви от салицилова киселина на прах или от най-обикновен аспирин, които могат да се намерят във всяка една аптека и струват някакви стотинки.

Аспириновата маска се нанася само върху суха и добре почистена кожа на лицето. Рецептата е изпитана.

Начин на приготвяне:

¼ чаена лъжица салицилова киселина на прах или 3-5 стрити таблетки аспирин се смесват с малко вода, колкото за едно нанасяне на лицето. Аспириновата маска се нанася на чисто и сухо лице. Оставете маската няколко минутки да изсъхне. Обтривайте лицето с кръгообразни движения с мокър козметичен тампон. Към тази маска може да добавите лъжица мед или кисело мляко.

За хора с чувствителна, мазна или кожа с акне тази маска се препоръчва два пъти седмично, а за суха кожа нанасяйте аспириновата маска не повече от един път в седмицата.

Внимание

Избягвайте нежната кожа около очите!

Превишената доза може да изгори лицето!

Асириновата маска почиства порите си в дълбочина, придава свеж вид на лицето и прави кожата гладка, чиста и приятна.

И не забравяйте ежедневното почистване на лицето е задължително. Тази домашна маска прави чудеса!

Последно
Не пропускай