Контуриране на лицето

Контурът на лицето е първото нещо, което трябва да направим ако искаме да имаме хубав и стегнат грим. За съжаление огромна част от жените не обгръщат голямо внимание и не се замислят какво стои в основата на идеята за контур на лицето. Прикриват недостатъците на лицето с един слой от любимия фон дьо тен, подминавайки първата важна стъпка, която същевременно помага да прикрият неравностите на кожата и да подчертаят хубавите линии на лицето без много грим.

Контуриране на лицето за начинаещи

Контурирането изисква да осигурите различни нюанси фон дьо тен (течен и на прах) и да определите, кои части на лицето ще трябва да бъдат подчертани, а кои линии не трябва да бъдат изразени.

Контурирането на лицето зависи от тена на кожата и формата на лицето.

Преди да намерите правилния контур за вашето лице, което никак не е лесна задача ви съветвате да пробвате да подчертаете линиите на лицето според урока за начинаещи.

Необходими материали: един нюанс фон дъо тен, бронзант и няколко четки за гримиране.

  • Нанесете щедро по-голямо количество от вашия фон дьо тен на скулите, носа, брадичката под очите, под бузите и на челото. Опитайте се да размажете добре фон дьо тена с кръгови движения започвайки от централната част на лицето към външните части.
  • Нанесете бронзант върху горната линия на челото, скулите и около носа. Може да сложите малко бронзант за лице и над брадичката или точно под долната устна.
  • Смесете цветовете хубаво, така че да не създават кръгове и линии по лицето, а да изпъкват определени части на лицето. Със сигурност ще установите разликата.

Този урок за начинаещи има за цел да ви покаже какъв е ефекта от използването на два различни нюанса и да ви покаже, че сами ще можете да определите къде е необходимо да нанесете по-светлите тонове фон дьо тен, а къде да по-тъмните нюанси. Не забравяйте да добавите малко руж на бузите и в зависимост от предстоящото събитие да гримирате останалата част на лицето.

Когато намерите правилната техника за контур на лицето, кожата ви ще заблести!

Грешки при контуриране на лицето

Контурирането на лицето представлява игра с фон дьо тен, пудра, бронзант и разни други кремове за лице, която изисква много умения. Правилно направения контур на лицето е много важен етап от процеса на гримиране, въпреки факта, че за много дами се оказва трудна задача.

Вземете под внимание тези съвети ако искате да улесните този разкрасителен ритуал наречен правилно контуриране на лицето. Ето основните грешки, които правите при контуриране на лицето.

Използвате продукти с блясък

Идеята за контуриране на лицето е да придадете „здравословен блясък на лицето“, с правилното нанасяне на цветовете. За тази цел не използвайте продуктите с блясък, защото може да постигнете обратен ефект. Лицето не трябва да блести, а да бъде подчертано с матови пудри и кремове.

Използвате топлите тонове

Избягвайте кремове и матови пудри с цветове като тъмно кафяво и червено. Преди да направите контура на лицето проверете цветове, които ще използвате дали съвпадат с цвета на кожата на лицето.

Освен това цветовете, които ще използвате трябва са се доближават и да са в същата цветова гама. Ако цветовете се разминават няма да успеете да ги слеете на лицето.

Контурирате без четки

Дори ако сте намерили правилните цветове за вашето лице, ако се опитвате да нанесете продуктите с ръце всичко отива на кино. За да подчертаете хубавите черти на лицето и да слеете правилно различните нюанси фон дьо тен използвайте различни видове четки за гримиране.

Преди да започнете да правите контура на лицето проверете дали четките са чисти.

Забравяйте да балансирате цветовете

Това означава, че първо трябва да прецените кои части на лицето ще подчертаете и след това да създадете баланс между подчертаните части и по-леко изразените линии.

Излизате без проверка

Понякога светлината във вашата баня не е достатъчна и може да ви излъже. Излезте навън с огледалото в ръце, за да проверите дали цветовете са правилно смесени. Това е последната проверка, която ще ви предпази от евентуален шок.

Последно
Не пропускай