Отслабвайте, докато спите

Подходящият хранителен режим и достатъчната физическа активност наистина помагат в процеса на отслабване. Но за изгарянето на мазнините, сънят играе много важна роля.

Можете да стимулирате този процес с няколко напитки, които ще ви донесат и допълнителни ползи – по-лесно заспиване, по-добър сън и по-силен метаболизъм.

  1. Джинджифилов чай с лимон

Тази комбинация има страхотен ефект върху метаболизма ви. Силен тласък ще получи не само той, но и имунната ви система. Може да си приготвите тази напитка от корен от джинджифил или такъв на прах. Направете запарка и изстискайте един цял лимон. Ако ви е горчиво, добавете лъжица мед.

Изпит преди лягане, джинджифиловият чай ще ускори изгарянето на мазнините, докато спите.

  1. Гроздов сок

Скорошно проучване показа, че сокът от грозде активира изгарянето на мазнините по време на сън. Напитката не трябва да съдържа захар, разбира се.

В гроздето има много антиоксиданти, които увеличават кафявата мастна тъкан и по този начин подпомагат отслабването. По-високият процент на кафява мазнина води до ускорено изгаряне на калории и то в състояние на покой.

  1. Чаят от лайка

Тази ароматна напитка е идеалното допълнение към всяка диета, защото изпита преди ядене, увеличава стомашния сок. А както знаем, стомашният сок е изключително важен за доброто храносмилане.

Освен това, чаят от лайка е добър приятел на съня, защото носи успокоение и ви помага да се отпуснете.

И тъй като всичко е навързано – недоспиването води до напълняване и обратно – пълноценният сън помага при желаната загуба на килограми, за да сме по-слаби, трябва да спим добре.

  1. Коктейл от краставица и джинджифил

Много лесно можете да си приготвите напитка за ускоряване на метаболизма и изгарянето на мазнини. В чаша топла вода изсипете сок от краставица и лимон, настърган джинджифил и магданоз.

Това е прост начин да отслабвате, докато спите.

  1. Кефир

Тази напитка, направена от ферментирало мляко, е богата на пробиотици. Те от своя страна влияят положително върху чревния микробиом и увеличават здравите клетки.

Това пък води до по-добро храносмилане, по-ефективно усвояване на витамините и минералите. Когато консумирате млечнокиселата напитка вечер, вие ускорявате изгарянето на мазнините по време на сън. Ползите от нея съвсем не свършват дотук – освобождавате се от натрупаните отрови, подпомагате имунната система, намалявате задържането на вода в организма.

И още един начин за мързеливо отслабване

Освен тези напитки, има и други мързеливи начини за отслабване по време на сън. Според едно проучване, по-ниските температури в спалнята могат да повишат изгарянето на мазнините. Това се случва отново със стимулиране на кафявата мазнина, както коментирахме по-горе с гроздовия сок.

Когато е по-студено в стаята, тялото има нужда от повече топлина и си я набавя с помощта на кафявата мастна тъкан. След няколко седмици спане в по-хладна спалня, кафявите мазнини увеличават обема си два пъти. Това се отразява автоматично и на килограмите.

Затова поддържайте по-ниски температури в спалното помещение и не само ще спите по-добре, но и ще се събуждате по-слаби.

Последно
Не пропускай