Как да спасим кожата от последиците от недоспиването по метода на София Лорен

975
Как да спасим кожата от последиците от недоспиването по метода на София Лорен

Съдържание

Известната италианска актриса е прочута като противничка на инжекциите и пластиките за поддържане на женската красота. И именно на нея се приписва една от рецептите за младежка кожа: казват, че тя винаги си лягала в 21 часа, ставала в 6 сутринта и правела упражнения.

Много по-късно, самата София Лорен отрича тази фраза в свое интервю. Потопена в снимачния процес, както много служители в офиса, актрисата също страдала от липса на сън. За да подмлади кожата си и да я възстанови, тя използва няколко прости рецепти, които сега ще споделим с вас.

Масаж с кубчета лед

Известно е, че кожата се обновява по време на сън. Ако спите малко, тогава всички метаболитни и регенерационни процеси се забавят. В резултат на това се появява сив тен,  кръгове и подпухналост под очите.

Масажът с кубчета лед, който София Лорен използва, може да бъде заменен с измиване със студена вода. Така се провокира активната работа на кръвоносните съдове и се насища кожата с кислород. Процедурата облекчава отока и свежда до минимум всякакви дефекти.

Важно! Увийте кубчетата лед в тензух. Ако имате чувствителна кожа, може да получите студени изгаряния.

Успокояващи вани

Ако трябва да си легнете по-късно от обикновено и сте напрегнати, вземете вана с ароматна морска сол и етерични масла. София Лорен прави това и докато се наслаждава на ваната, използва времето да си направи почистваща глинена маска за лице. Тази маска е предназначена да изглади релефа и да изчисти токсините. 10 минути са достатъчни за пълна детоксикация и релаксация.

Продукти с ретинол

За да се будите освежени и красиви сутрин, трябва да се погрижите за правилната грижа за кожата вечер. София Лорен винаги е използвала за подмладяване и възстановяване кремове с витамин А. Това е добре познат компонент, който инициира процеси на обновяване на кожата.