Как да спасим кожата от последиците от недоспиването по метода на София Лорен

Известната италианска актриса е прочута като противничка на инжекциите и пластиките за поддържане на женската красота. И именно на нея се приписва една от рецептите за младежка кожа: казват, че тя винаги си лягала в 21 часа, ставала в 6 сутринта и правела упражнения.

Много по-късно, самата София Лорен отрича тази фраза в свое интервю. Потопена в снимачния процес, както много служители в офиса, актрисата също страдала от липса на сън. За да подмлади кожата си и да я възстанови, тя използва няколко прости рецепти, които сега ще споделим с вас.

Масаж с кубчета лед

Известно е, че кожата се обновява по време на сън. Ако спите малко, тогава всички метаболитни и регенерационни процеси се забавят. В резултат на това се появява сив тен,  кръгове и подпухналост под очите.

Масажът с кубчета лед, който София Лорен използва, може да бъде заменен с измиване със студена вода. Така се провокира активната работа на кръвоносните съдове и се насища кожата с кислород. Процедурата облекчава отока и свежда до минимум всякакви дефекти.

Важно! Увийте кубчетата лед в тензух. Ако имате чувствителна кожа, може да получите студени изгаряния.

Успокояващи вани

Ако трябва да си легнете по-късно от обикновено и сте напрегнати, вземете вана с ароматна морска сол и етерични масла. София Лорен прави това и докато се наслаждава на ваната, използва времето да си направи почистваща глинена маска за лице. Тази маска е предназначена да изглади релефа и да изчисти токсините. 10 минути са достатъчни за пълна детоксикация и релаксация.

Продукти с ретинол

За да се будите освежени и красиви сутрин, трябва да се погрижите за правилната грижа за кожата вечер. София Лорен винаги е използвала за подмладяване и възстановяване кремове с витамин А. Това е добре познат компонент, който инициира процеси на обновяване на кожата.

Последно
Не пропускай