За перфектна кожа: Прости начини да подмладите кожата на шията и лицето

Хората харчат огромни суми за козметични процедури и продукти в желанието си да изглеждат по-млади. И в това няма нищо лошо. Но знаете ли, че съществуват и няколко прости и напълно естествени начина да подхраните кожата на лицето си тя да изглежда просто перфектно. Сега ще си поговорим точно за тях.

Избягвайте прекомерното излагане на слънце

Честото излагане на слънце може да увреди кожата, както и да увеличи риска от рак. Не забравяйте да нанасяте слънцезащитен крем, който съдържа цинк и титан, които блокират повечето вредни лъчи.

Редовни упражнения

Ако искате кожата ви да изглежда страхотно, трябва да сте физически активни през цялото време. Според няколко проучвания хората, които спортуват редовно, имат по-еластична  кожа, така че не забравяйте да се движите всеки ден.

Използвайте продукти с колаген

Колагенът е отговорен за обновяването на кожните клетки и е от съществено значение за еластичността на кожата. Производството му се променя с течение на времето, така че е важно да започнете да използвате висококачествена колагенова добавка, ако сте прехвърлили 40-те.

Витамин С

Витамин С е мощен антиоксидант. Можете да си го набавите както чрез храната, така и под формата на таблетки. Най-голям процент от този витамин се съдържат в червения пипер, шипката, лимоните, както и в много цитрусови и други плодове.

Приемайте мастни киселини, най-вече преди лягане

Омега 3 и 6 мастни киселини са жизненоважни за производството на колаген и обновяването на клетките на кожата. За да увеличите нивата им, е препоръчително да вечеряте с храни като сардини, тиквени семки, авокадо, ленено семе, спанак или сьомга.

Следвайте тези съвети ще подобрите драстично вида на кожата на лицето и шията. Не след дълго  тя ще възстанови естествения си блясък. И не забравяйте да се консултирате с вашия дерматолог винаги, когато забележите някакви промени, по кожата си. Както знаем, самолечението може да е много опасно за здравето, затова не разчитайте на него.

Последно
Не пропускай