Премахнете тъмните кръгове под очите за 10 минути

Тъмните кръгове под очите се появяват като резултат на безсънна нощ, купон с много алкохол и цигари, стрес, излагане на слънце, а има случаи и когато този проблем е наследствен.

Нездравословният начин на живот също оказва влияние върху формирането на кръгове под очите.

Със сигурност сте пробвали с нанасяне на фон дьо тен да скриете торбичките под очите, който още повече подчертава тъмните кръгове. Осемчасовият сън е най-ефикасен начин за премахване на тъмните кръгове под очите, но когато не можете да си го осигурите пробвайте някоя от тези домашни рецепти.

Компрес с лайка

Сварете две пакетчета чай, оставите ги да изстинат и след това ги поставете върху затворените клепачи за 10 минути и изплакнете с хладка вода.

Кръгчета краставица

Това вече ви е познато от козметичните реклами. Сложете краставицата в хладилника за около 15-20 минути. След това изрежете две 3-4 мм кръгчета и ги поставете върху клепачите за 5-6 минути.

Маска с мед

В 150 грама хладка вода разтворете една малка лъжичка мед. Натопете в сместа два памучни тампона и ги поставете под очите. Останете така 10 минути и изплакнете с хладка вода.

Маска с картофено пюре

Сварете един картоф, обелете го и го намачкайте на пюре. Поставете пюрето в марля и сложете върху клепачите си за около 10 минути.

Кубчета лед

Увийте две кубчета лед в марля и ги задръжте за 5 минути. Поставете ги в зоната под очите. По този начин те стимулират циркулацията на кръвта и изчистват зоната около очите.

След 25-годишната възраст кожата, за да прикриете сенките под очите задължително използвайте крем за около очите. В случай, че нито един продукт не успее да премахне торбичките под очите и този проблем не е наследствен, появата на тъмни кръгове около очите е знак за здравословен проблем.

А ето и още няколко идеи за домашни маски за лице.

Последно
Не пропускай