Грижа за фигурата през зимата

През зимния период времето застудява, физическата активност намалява, а с това чувствате, че изпускате юздите за поддържане на фигурата си. Съвсем нормално e да се оправдавате, че сте натрупали повече калории, заради студеното време и да обвинявате зимните месеци, че съсипват настроението ви.

Със сигурност искате да сте като някои животни, преспивате студената зима и се събуждате през пролетта свежи и готови за слънчевите предизвикателства. Да, но  хората нямат такъв късмет и за това трябва да се погрижат за фигурата си и през зимата.

Закуска

Есените плодове са богат източник на витамини. Нека денят ви започне със здравословна плодова закуска от ябълки, круши, тиква, сливи или грозде. Така ще се заредите с повече енергия за осъществяване на ежедневните дейности.

Зимата е сезонът на чая. Тази напитка залъгва глада, полезна е за кръвоoбращението на цялото тяло и за укрепване на имунната система. Гореща чаша чай с лъжичка мед и чинийка с плодове прекрасно допълват зимната идилия. Добавете и няколко капки лимон в чая и ще освежите настроението си. Колкото повече се грижите за себе, толкова по-добре ще се чувствате.

Топли дрехи

Много хора не харесват зимата, защото не се чувстват удобно в дебелите зимни дрехи. Има дрехи от естествени материали, които са леки, удобни и топли. Тези зимни дрехи ще ви направят модерни, елегантни и защитени от студа и вятъра.

Грижа за тялото

През зимния период вместо хидратиращо мляко използвайте олио за тяло. За нанасяне на олиото е необходимо повече време, но то загрява и хидратира кожата по-дълго време. Препоръчваме ви олиото с бадемово масло, защото подхранва сухата кожа.

Задължително използвайте крем за ръце, за да ги предпазите от студа. Същото се отнася и за лицето. Има специални кремове за лице, които предпазват нежната кожа на лицето от външни влияния. Измиването на косата с чай от билки за възвръща блясъка на прическата през студените месеци.

Разходка

Тялото ви има нужда от физическа активност и свеж въздух, въпреки факта, че на вас нито ви се става от леглото, нито пък ви се излиза навън. Така, че поканете на някой стар приятел на разходка или организирайте уикенд на планина.

А тези, които обичат ски пистите знаят, че няма нищо по-хубаво от планинските гледки.

Ароматни свещи

Ароматните свещи и етеричните масла от какао, канела, портокал и ванилия създават чувство за топлина и унищожават сивото настроение през студените месеци. Вместо да стоите увити в одеяло, направете сами ароматни свещи.

Топъл душ

След студен ден няма нищо по-добро от горещ душ, който ще стопли вашето тяло и студеното настроение. Топлият душ помага да се отпуснете и да забравите за студа.
Наслаждавайте се на зимния период и се радвайте, че имате повече време да обърнете внимание на вашата фигура.

Запазете час за релаксиращ масаж или си направете подарък: козметична процедура за почистване на лицето.

Има ли нещо по-хубаво от това през зимните месеци: стоите на топличко и си правите гимнастически упражнени за стройна фигура. Надяваме се, че успяхме да ви представим и хубавите страни на най-студеното годишно време.

Последно
Не пропускай