7 положителни качества на канелата

Канелата има ароматен, леко сладникав и екзотичен вкус. Основно се използва като ароматна подправка за различни напитки, сладкиши (напр. с тиква) и солени ястия. Напоследък намира широко приложение в домашната медицина, фармацевтиката и козметичната индустрия.

Последните изследвания на учените показват, че канелата не е само ароматна подправка, а храна полезна за нашето здраве. Ето 7 здравословни придобивки от канелата за жените:

Канелата стимулира работата на мозъка

Учените са установили, че специфичният аромат на канелата подобрява когнитивната функция на мозъка и събужда сетивата. Ароматната канела е афродизиак не само за жените, а и за силния пол.

Канелата намалява стреса

Канелата регулира създаването на кръвна захар, а ароматът й стимулира работата на мозъка, това съчетание намалява стреса. Приемът на канела повишава настроението и положителната енергията у хората.

Канелата укрепва имунната система

Канелата съдържа три различни киселини, които имат антибактериално действие. Достатъчно е сутрин в кафето да добавите малко канела или вечер за десерт да приготвите салата с ябълки и канела и ще предпазите имунната си система от алергични реакции.

Канелата e идеална за отслабване

Канелата е антиоксидант, което я прави идеална съставка при спазване на диети. Благодарение на фибрите, от които е изградена канелата организма бързо се засища, но преди да добавите канела към диетата си, поискайте съвет от диетолог или специалист. А ако имате проблем с храносмилането, канелата със сигурност ще ви помогне.

Канелата облекчава менструалните болки

Използвайте канелата против болезнените менструални цикли! Една суп. лъжичка канела с гореща вода намалява обилната менструация и същевременно облекчава менструалните болки.

Канелата има тонизиращ ефект върху кожата

Със сигурност  знаете, че храните богати на антиоксиданти имат благоприятно действие върху кожата, поради тази причина канелата се съдържа в огромен брой козметични средства за разкрасяване. Направете домашна маска на лицето от една с.л. мед и канела на прах и оставете сместа да постои десетина минути.

От друга страна предозирането с канела може да доведе до нежелателни последствия: превъзбуденост, сърцебиене, паника, раздразнение на корема и черния дроб. Използвайте една до две супени лъжички канела на ден и се наслаждавайте на здравословния вкус на тази подправка!

Последно
Не пропускай