Как да изберете подходящо зимно яке

Независимо дали обичате зимните месеци или не, трябва да имате поне едно любимо зимно яке в гардероба си. И тук идва въпросът:

Как да изберете подходящо зимно яке?

Сега ще ви дадем няколко елементарни, но полезни насоки за правилния избор на подходящо зимно яке.

Съвети за избор на зимно яке

На първо място е якето да е топло, а след това модно. Няма смисъл да купувате яке, което няма да ви топли през студените зимни месеци. Има голямо разнообразие на топли зимни якета, така че тук главна роля играят вашия вкус и стил.

Характерно допълнение за зимните якета е качулката. Понякога тя е неразделим моден акцент от съответното яке. Придава чар и изисканост на модела и същевременно ви предпазва от студа. Когато харесате яке с качулка, вижте дали има цип или копчета на качулката, защото понякога този моден акцент може да направи да изглеждате грамадно и непривлекателно.

Другото важно нещо е размера. Много дами си казват – нищо, че е малко по-голямо и широко якето и без това в зимния период нося куп дрехи отдолу. Това е непоправима грешка в старта.

Ако купите яке само с един номер по-голям от вашия, рисковате да се заприличате на човек – чувал. Затова, когато избирате яке го премерете, поогледайте се и помислете дали е точния размер.

От съществено значение е мястото, където предвиждате да носите якето. Трябва да знаете какво яке търсите: спортно, елегантно, стилно или ежедневно, защото не може да отидете на ски пистите с официално яке.

Освен топло, зимното яке трябва да бъде леко и удобно, за да не чувствате неприятно.  На ниските жени не им отиват много дълги пухкави якета. Колкото по-късо е зимното яке толкова по-добре, въпреки че понякога подходящо подбраното зимно яке оптически издължава фигурата.

Жените с ръст над 160 см. трябва да се радват, защото дължината на якето няма значение, а е по-важна кройката на модела. За високите жени препоръчителни са якетата с нестандартни кройки: като например модела разперена пелерина. Също така подходящи са якетата с големи копчета, интересен колан или необикновена яка.

Ако търсите спортно-елегантно яке, което да отива на всички ежедневни дрехи, изберете изчистен кожен модел без много ципове и джобове. Ако търсите стилно яке може да изберете вталено яке с яка от естествен косъм.

И когато се чудите какъв цвят да избере, заложете на черното. Не е клише, а символ за стил и класа. Освен това може да понесе куп аксесоари в различни цветове, а благодарение на пъстрите аксесоари може да освежите зимния си стил.

Последно
Не пропускай