7 храни за красива кожа на лицето

Чиста, сияйна и гладка кожа на лицето – това е мечтата на всяка жена без значение на възрастта й. Освен основните грижи за кожата на лицето – правилното измиване и  използването на подходяща козметика, също така и здравословното хранене може да осигури красота и здравина на кожата.

Когато става въпрос за здравословно хранене вижте 7-те храни, които ще направят кожата на лицето ви по-красива.

Храни за красива кожа

Червени чушки

Червена чушка за красива кожаГолямото количество на витамин С, което се съдържа в червените чушки предпазва кожата от стареене и преждевременно създаване на бръчки.

Червените чушки също заглаждат кожата на лицето.

Спанак

Спанакът е богат източник на витамини, хлорофил, фолиева киселина, желязо, антиоксиданти, които действат много благоприятно на кожата. Салатите със зелени листа маруля, айсберг, рукола както и броколи захранват кожата и регенерират старите клетки. Те осигуряват необходимата здравина на кожата.

Краставица

Кръговете краставица освежават кожата, хидратират клетките и намаляват подпухналите очи след безсънна нощ. Ако краставицата стане част от ежедневното меню на дамите със суха кожа на лицето, след един месец сами ще установят разликите във външния вид.

Магданоз

Магданозът се използва в много маски за почистване на кожата на лицето, но освен това ако си направите компреси с магданоз, ще намалите подпухналите очи. Магданозът не е само за украса на чиниите, а той пречиства организма и кожата на лицето от токсини.

Цитруси

Цитрусите съдържат голямо количество на витамин С, което помага създаването на колаген, най-важната съставка от която е изградена кожата. Така цитрусите почистват кожата, топят мазнините и удължават живота на клетките. Всички видове цитруси са подходящи за възстановяване на кожата. В също време намаляват появата на акне.

Зелени ябълки

Зелените ябълки хидратират кожата на лицето и много често се използват в домашните маски с избелващ ефект за кожата. Обелката от зелена ябълка намалява порите образували се от акнето. Консумацията на плодови салати от зелени ябълки и круши тонизира и придава естествен блясък на кожата.

Ядки

Слънчогледовото семе, бадемите и орехите са полезни както за мозъчната дейност така и за еластичността на кожата, защото тяхното съдържание на омега-3 мастни киселини подобряват кръвообращението.

Какъв е изводът от всичко казано дотук? Колкото повече хапвате от тези здравословни храни, толкова по-красива и свежа ще изглежда кожата на вашето лице. Консумирането и на други здравословни храни поддържа кожата здрава и красива.

Последно
Не пропускай