Бира? – Въобще не се чудете!

Макар малко трудно и спъвано от новините за Covid-19, лятото е вече стабилно тук и все по-често ни се налага да борим горещините с чаша освежаваща бира. Изобщо не се чудете как да сте в добро настроение и се усмихнете – сезонът на пенливата напитка е в разгара си и сега е моментът да ѝ се насладите „на макс“.

Мъжете дори не се замислят какво е времето навън и знаят, че няма как да сбъркат ако съпътстващата им вечерята чаша е пълна с пиво. Дами, не се притеснявайте от мита за биреното коремче, който отдавна е разбит, не бройте калориите и смело си поръчайте от богатата на витамин B кехлибарена напитка. Важното е да знаете, че, ако я консумирате с мярка, можете дори да помогнете на добрата си форма.

Полезна ли е бирата?

Да, бирата има много полезни качества. Започваме с тематичното за това време тъмно пиво. Тъмната бира съдържа само между 48 и 60 калории на 100 мл. В замяна на това, ще получите цяла гама антиоксиданти и минерали.

А сега, скъпи дами, най-важното –напитката от хмел предпазва от затлъстяване, помага за по-спокоен сън и влияе положително върху кожата и косата. Ако спортувате, ще се почувствате по-добре, защото бирата хидратира и възстановява след физическо натоварване. Услади ли ви се глътката, момичета?Светла или тъмна бира

Ако предпочитате вкуса на лятото, пригответе се за още по-приятни новини. Светлото пиво е винаги на мода и съдържа само 43 калории на 100 мл. С умерена консумация можете да усвоите всички полезни съставки на бирата, които изброихме, и да се чувствате бодри и доволни. Кехлибарената напитка се смята за заместител на изотоничните напитки и влияе положително на балансирания начин на живот.

Да не забравяме и за пшеничното пиво. Калориите, които се съдържат в него, не надвишават 50 на 100 мл. Тук спортуващите дами да обърнат специално внимание. Този вид бира е много подходящ след физическа тренировка – намалява мускулнaта треска, има енергизиращ характер и помага в битката със стареенето. Как да не си поръчаш една пенлива, ароматна и тонизираща наслада?

С незначителните 18 калории на 100 мл., шофьорите не трябва да се притесняват нито за килограмите си, нито от дрегера, когато пият безалкохолна биричка. Приятно, нали?

Всички, които смятаха, докато четат, колко калории има в любимата им бира, вече са останали доволни и нямат търпение да се съберат с приятели на по чаша.

А за останалите, които не са по изчисленията – доверете се на другите и си кажете по едно кехлибарено „Наздраве” и знайте – важна е мярката.

Последно
Не пропускай