Вредните навици, които състаряват кожата

След 40-тата година кожата започва да става суха, бледа, тънка, тъмна, набръчкана и без блясък. При някои жени кожата на лицето губи своята жизненост много по-рано, а при други кожата и към 40-50 възраст изглежда красива, здрава и нежна.

Не всички жени застаряват еднакво.

Но е доказано, че всички вредни навици състаряват кожата преждевременно.

Купон, цигари и алкохол

Животът е купон! Ако е съвсем нормално да се забавлявате с цигари и алкохол, тогава нека не ви учудват преждевременно появилите се бръчки и торбички под очите. Освен това при продължително пушене зъбите пожълтяват, а от димът на цигарите очите се зачервяват.

След като знаете, че тютюнопушенето и алкохолизмът състаряват кожата преждевременно, защо го правите?

Използвате слънцезащитен крем само през лятото

Слънцето изсушава кожата, въпреки че не се забелязва. Затова трябва да я предпазите от силните UV-лъчи не само, когато сте на плаж. Използвайте козметчни продукти със слънцезащитни свойства ежегодно, а не само по време на лятната почивка. Няма качествен фон дьо тен без UV-защитни свойства.

Нездравословен начин на живот

Пропускате сутрешната гимнастика, обедните почивки на работа и спите по 5-6 часа. Трябва да намерите баланс помежду тежестта на работата и правилният начин на хранене, защото храната набавя необходимите съставки за функциониране на кожата.

Няма как нездравословният начин на живот да не се отрази на красотата на кожата ви.

Подминавате иновативната козметика

Вие сте заляти с рекламни материали, които представят различни начини за подмладяване на кожата. Нямате доверие на иновативните козметични открития, въпреки че подходящите козметичните средства запазват красотата на кожата. Лицето изисква съответни грижи, които представляват съчетание от хигиени навици, козметчни средства и процедури за разкрасяване.

Използването на дневен и нощен крем, маските против бръчки, тоалетното мляко за разгримиране, професионалните масажи на лицето и иновативната козметика ще забавят процеса на състаряване на кожата. Не подминавайте иновативната козметика!

Негативното отношение към живота

Ако искате да запазите красотата на кожата, трябва да бъдете позитивни, жизненорадостни и усмихнати. Учените са установили,  че негативното отшение към живота преждевременно състарява кожата.

Последно
Не пропускай