Кое е най-здравословното вино за жените

Виното е полезно за здравето както на жените, така и на мъжете. И бялото, и червеното вино имат своите предимства и недостатъци.

Кои са полезните вещества във виното

Виното е най-старата напитка. Тайната на приготвянето му е била известна още на първобитните хора. Те са  го пиели, за да се ободрят и да дезинфекцират храната.

В състава на виното влизат захар, етанол, танини, винена, оцетна и ябълчена киселини, антоцианини, витамини от група В, С; глюкоза и фруктоза, магнезий, желязо, калий, флуор, натрий, калций, цинк, фосфор, флавоноиди и други.

За родно място на виното се смята Грузия – именно там са открити най-древните образци на тази напитка, които са на повече от 8 хиляди години.

Лечебни свойства на виното

Помага за облекчаване на стреса след тежък работен ден

Намалява риска от деменция и болестта на алцхаймер

Борба с безсънието

Подобряване на функционирането на лимфната система

Имат антибактериален ефект

Помага за активиране на имунната система

Повишава ефективността

Неутрализира свободните радикали

Виното също така е профилактично средство срещу алергии, сърдечно-съдови заболявания, дори рак.

Учените са забелязали, че в страните, където е виното е традиционна напитка – Франция, Грузия, Португалия, процентът на сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване и диабет тип II е много по-нисък.

Виното е много полезно за жените

За жените и мъжете виното действа като афродизиак. Освен това прави съдовете еластични, което допринася за по-добро кръвообращение и предотвратяване на сърдечна и съдова патология. Виното може да понижи нивата на кръвната захар и холестерола, което намалява риска от затлъстяване и диабет.

Особено трябва да се препоръча употребата на приемливи дози вино на ден за жени по време на менопаузата. Това може да предпази тялото им от много заболявания. Трябва обаче да се има предвид, че едновременното приемане на лекарства и алкохолни напитки е неприемливо.

Дами, пийте вино и ако искате да удължите младостта и да запазите красотата си! Умерената доза от тази напитка също помага за подобряване на състоянието на кожата, предотвратява появата на бръчки и поддържа еластичността.

Кое вино е по-здравословно: червеното или бялото?

Смята се, че най-полезно за човешкото тяло е сухото червено вино. То съдържа най-голямо количество антиоксиданти и други вещества, необходими за човешкото тяло. В бялото вино има по-малко такива вещества. Затова лекарите препоръчват червено вино при анемия, тъй като съдържа голямо количество желязо.

В горещо време бялото вино, разредено със студена газирана вода, е отлично утоляващо жаждата средство.

Розето е добър компромис: то е по-меко от червеното, но съдържа повече хранителни вещества от бялото.

Последно
Не пропускай