Сухи парфюми-афродизиаци – направете си ги у дома

Сухи парфюми – искате ли да научите как може сами да си ги приготвите?

Наистина, всеки може да си купи маркови парфюми или тестери от магазина, но ако прочетете тази статия, ще може да се справите и ще създадете свое собствено ухание.

Създаването на собствени парфюми е деликатен процес. Особено когато става дума не  просто за обикновени парфюми, а  за афродизиаци, които могат да провокират дълбоки чувства и да съблазняват… Но първо, нека се запознаем със спецификата на сухите парфюми.

Този вид парфюм е съставен от етерични масла, разтворени в маслена основа и фиксирани с восък. Разграничава се от алкохолната версия не само с лекотата на приложение и транспортирането, но и с напълно различното си усещане. Тези парфюмни композиции просто попиват кожата и остават по-дълго като аромат, който се излъчва от нея.

Смесвайки се с миризмата на кожата и прониквайки в кръвообращението, те деликатно подчертават индивидуалността на човека.

За да направите свой собствен сух парфюм- афродизиак, ще ви е необходимо:

  • Керамична чаша+ купа за водна баня.
  • Етерични масла по избор.
  • Кутийка за готовата субстанция.
  • Витамин Е (маслен разтвор или капсули).
  • Твърди масла (подходящи са: масло от карите, какаово масло).
  • Восък (пчелен).
  • Кокосово масло.

Ето и дозите от съответните вещества:

За 10 грама смес вземете 2 грама восък, 4 грама твърди  и 4 грама течни масла, 3 капки витамин Е (антиоксидант, консервант), 10 капки етерични масла (за всяко масло се прави предварително тест за алергия!) И изберете правилните етерични масла, защото те са с различна степен на летливост и това е важно да се има предвид при влагането им в сместа. Леките горни нотки се изпаряват в първите 20 минути, средните нотки остават от половин час до два часа, а базовия аромат се усеща от 2 до 12 часа.

Знаете ли, че повечето от етеричните масло са афродизиаци?

С една дума, собственият съблазняващ парфюм трябва да има масла от всичките три групи в различни пропорции, в зависимост от желания резултат. Ако си правим парфюм, който е афродизиак, това включва 60% етерични масла, които са базови и 40% от средни до високи.

Ето и самото приготвяне на сухия парфюм:

1.В керамичен съд се слагат  восъка, част от твърдите и част от течните масла.

2.Следва водна баня докато восъкът се разтвори напълно.

3.В отделен керамичен контейнер се смесват витамин Е и остатъците от течните масла. После пак там се изливат всички необходими етерични масла, съгласно рецептата. Разбърква се сместа добре със стъклена или дървена шпатула,  после се слага капак, така че да не се изпаряват.

  1. Прави се после тест за консистенция. С помощта на пръчка, се капва от восъкоподобната смес на гърба на ръката. Консистенцията и твърдостта на маслата и восъка могат да варират значително в зависимост от производителя и партидата. Ако капката се втвърдява твърде дълго и не се оформя, трябва да се добави още восък и да затопли всичко пак на водна баня.

В идеалния случай, капката трябва да се втвърди в рамките на 15 секунди.

5.После се маха готовата смес от водната баня, като се разбърква непрекъснато, оставя се леко да изстине и се слагат приготвените етерични масла, всичко се разбърква отново и веднага се излива готовата маса в предварително приготвения кутийки.

6.Готовия сух парфюм се нуждае от време да се втвърди, след се затвари капака, кутийката  не се отваря няколко дни. Това е необходимо, за да се оформи парфюма.

Готови ли сте да започваме?

Последно
Не пропускай