Как косата ви състарява

Не е нужно да имате бръчки, за да изглеждате по-възрастни. Има някои детайли, свързани с косата, които също могат да добавят няколко години към реалната ви възраст. Прическата, подстрижката или цветът – разберете кои са, за да ги избегнете.

Разделена в центъра коса

Ако носите косата си разделена в центъра, това прави лицето по-издължено и ви кара да изглеждате по-възрастни. Сресването по този начин може да остави на показ и първите бели коси.

Ако имате овално или триъгълно лице, разделяйте косата на една страна, не по средата. Така чертите на лицето изглежда по-меки, а вие – по-млади.

Неподходяща прическа

Дамите обикновено носят косата си по един и същи начин и рядко правят промени. Ако имате права коса и я оставите просто да си расте надолу без да я оформяте по никакъв начин, това ще ви направи да изглеждате по-стари.

Ако искате дълга коса, може да ѝ направи небрежни вълни, които ще ѝ придадат обем и ще ви накарат да изглеждате по-млади и свежи. Може да опитате да си пуснете бретон, който е идеален за прикриване бръчките по челото.

5 грешки, които допускате, при разресването на косата

Не посещавате фризьора редовно

Повече дами се подстригват по-рядко, отколкото е необходимо. Мотото им е по-добре веднъж повече, отколкото няколко пъти по-малко. Това е грешка, тъй като ако оставите косата просто да си расте, тя ще изглежда скучна, краищата ще се накъсат и ще ви състари. Посещавайте редовно фризьора си за освежаване на прическата.

Руса коса

Много дами определят русата коса като символ на младостта. Все пак е важно кой нюанс на русото избирате, защото ако е твърде светъл, тенът ви ще бледнее на фона на косата и това ще ви направи да изглеждате по-възрастни. Внимателно изберете нюанса на този цвят, ако държите да се боядисвате, а може да направите само няколко руси кичура, които ще бъдат чудесен акцент.

Боядисване на косата у дома

Боядисването у дома е по-евтино и практично, но може да ви състари. Ако цветът се нанася отново и отново от корена до върховете на косата, в един момент той става твърде остър и груб. За да изглеждате подмладени при боядисване, е важна мекотата на цвета, която може да се постига от фризьор, който знае правилната техника за боядисване.

Недостатъчна грижа за косата

Независимо дали става дума за дължина, оформяне или цвят, важно е да поддържате косата си и да полагате редовни грижи за нея. Ако я пренебрегвате, тя ще загуби красивия си вид и сияйността си, а това ще добави доста години към възрастта ви. Редовни процедури за заздравяване и подхранване на косата, стилизиращите продукти и оформянето на прическата са начините да запазите косата красива, а външния си вид – младежки.

Последно
Не пропускай