Прическа според формата на лицето

Прическата е като корона на всяка жена. За да бъде красива и ефектна прическата, трябва да бъде съобразена с формата на лицето.

Добрите фризьори знаят каква прическа отговаря за формата на лицето ви. Но вие също трябва да разберете с каква форма е лицето ви и каква прическа ви отива най-много. За тази цел ви съветваме да седнете пред огледалото и да хванете косата на опашка. Сега погледнете снимката и вижте на кое от момичетата на снимката приличате. Формата на лицето може да бъде: сърцевидна, овална, удължена, кръгла, правоъгълна и триъгълна.

Има ли съвпадение между вашата прическа и прическата на известните лица?

Прическа за овална форма на лицето

Препоръчителна прическа: дълга права коса, къдрици, плитки, къса с бретон и без– всички прически. Друг вариант е да акцентирате прическата с хубава диадема, шнола или прическа: косата увита с шал като тюрбан. От известните лице с овална форма имат Дженифър Анистън, Марая Кери и Синди Крофърд.

Прическа за сърцевидна форма на лицето

Препоръчителна прическа: средно дълга коса с леко паднали букли и по-голям обем. Рийз Уидърспун подчертава хубавите извивки на сърцевидната форма на лицето с небрежно падащите букли.

Прическа за удължена форма на лицето

Препоръчителна прическа прав бретон, за да намалите голямото чело. Дамите с удължена форма на лицето и дълга коса могат да заложат на прическата странична плитка. Холивудските звезди Гуинет Полтроу и Сара Джесика Паркър се отличават по грациозно удължената форма на лицето.

Прическа за кръгло лице

Препоръчителна прическа: с бретон настрани или цялата коса на етажи и вълни. Дамите, които имат лице с кръгла форма трябва да знаят, че прическата трябва да удължи лицето. Лица с кръгла форма на лицето Дрю Баримор и Кейт Уинслет.

Прическа за правоъгълно лице

Препоръчителна прическа: къса/средно дълга коса на етажи за повече обем. На този тъп лице отиват асиметрични прически с кичури в различни цветове. Бихте могли да почерпите някоя идеи за прическа от Дженифър Лопес.

Прическа за триъгълна форма на лицето

Препоръчителна прическа: дъга коса с бретон, кок или опашка. Актрисата Кати Айрланд е пример за триъгълна форма на лицето.

Всяка форма на лицето си има своите преимущества и недостатъци. Правилно подбраната прическа подчертава хубавите черти  и прикрива недостатъците на формата на лицето.

Последно
Не пропускай