5 грешки, които допускате, при разресването на косата

Искате да имате красива, здрава и блестяща коса?

Тогава трябва да избягвате тези 5 грешки при разресването на косата. Тя ще ви се отблагодари с интензивен растеж, гъстота и здравина!

Не правете тези грешки с косата си!

Решите косата, докато е мокра – тогава косата е уязвима и има риск да се увреди по-лесно, освен това така се начупва. Ето защо е хубаво да разресвате косата, докато е суха, тогава е по-еластична и здрава. Ако имате възли в косата, първо използвайте гребен, за да ги разплетете. След това срешете косата с четка, за предпочитане от естествени материали.

Решите косата си само по дължина и в краищата – когато миете косата, скалпът се хидратира и кръвният поток се ускорява. Така се подобрява снабдяването на косата с хранителни вещества. Решете косата по дължината и в краищата, за да отстраните излишните косъмчета и да не навредите на скалпа.

Неправилно сресване на косата – разделяте косата на път, след я сресвате от корена до върха – така има огромен риск за накъсване. Вземете четка и срешете бавно няколко пъти дължината на косата, без да стигате до корените ѝ.

Брой движения с четката – не е нужно да решете косата, броейки до 100. Достатъчни са 10 движения с четката или сресвания, за да срешат косата и да я предпазят от накъсване и изтощаване.

Неподходяща четка – ако използвате четки от естествен косъм, вместо пластмасови или метални, вие правите услуга на косата си. Уверете се, че формата на четката е подходяща за вашата коса. Ако искате повече обем, изберете кръгла четка. За дълга права коса е подходящ гребенът или едрата четка.

С правилните грижи винаги ще имате здрава, красива и блестяща коса, важно е само да се научите да слушате косата си и да разбирате сигналите, които тя ви изпраща. Ако забележите, че тя започва да пада или да се къса след употреба на продукт или аксесоар, просто спрете да го използвате. Освен това вече имате и нашите съвети за здрава коса, с които сме сигурни, че ще се погрижите добре за нея.

Последно
Не пропускай