Как да запазите тена си по-дълго време

Летният тен прави кожата невероятно красива, а на вас придава екзотика, която е желан ефект от жени и от мъже. Може ли обаче да запазите летния тен чак до есента?

Разбира се – с правилните съвети и грижи.

Бавно почерняване – задължително вземете със себе си висок фактор слънцезащитен продукт по време на лятната си почивка. Колкото по-бавно почернеете, толкова по-здравословно е това за кожата и по-дълго ще се задържи тенът. Зачервената кожа ще бъде заменена от красив шоколадов тен само след няколко дни.

Хидратиращ продукт – след излагането на слънце не пропускайте да се погрижите за кожата си с хидратиращ крем. Има продукти, които насърчават задържането на тена месец по-дълго от очакваното. Не пропускайте нанасянето на крем 2-3 седмици след приключване на ваканцията ви. По възможност вземете продукт със съдържание на витамин Е, който ще неутрализира радикалите от слънцето. Освен това така се предотвратява и беленето на кожата.

Избягвайте горещите душове – ако си вземете горещ душ или дълга вана, ще измиете мастните вещества (а оттам и влагата) на кожата. Вземете си кратък и по-хладен душ.

Не използвайте скраб за тяло – този иначе страхотен продукт не е подходящ за след лятна почивка, защото ще изтрие тена ви.

Избягвайте хлора – хлорираната вода изсушава кожата и застрашава тена ви. Затова най-добре да пропуснете ходенето до басейна. Ако пък не го направите, веднага измийте лицето и тялото си с чиста вода.

Тоник за лице без алкохол – чудесен начин да почистите горния слой на кожата, върху който попадат замърсяванията, които могат да навредят на красивия ви тен. Почистете лицето с тоник без алкохол. Що се отнася до тялото, когато сте под душа, заменете сапуна с душ гел или масло за чувствителна кожа.

Здравословно хранене – може да удължите тена си с правилните храни. Каротинът в морковите, кайсиите, спанака, доматите, меда, рибите, какаото и ядките стимулират образуването на пигменти. Кожата се снабдява с ценни вещества чрез консумация на цитруси и зеленчуци. Не забравяйте и за течностите.

Гладка кожа и страхотен тен – може да удължите тена и с подходящ крем за депилация. Има различни продукти с кремообразна текстура и полезни масла, които ще се погрижат да имате съвършено гладки крака и да запазите страхотния си летен тен.

Последно
Не пропускай