Хидратиращо масло за тяло с чудодеен ефект: Как да си го приготвите сами

С идването на минусовите температури сезонът за активна хидратация на кожата е официално открит! Подготвили сме за вас страхотна рецепта , която изисква само две съставки.

Ако имате суха кожа, сигурно сте наясно колко може да се влоши проблемът с началото на отоплителния сезон и студа. Понякога конвенционалните овлажнители не са достатъчни и трябва да се ориентираме към някои козметични масла.

Тази рецепта не изисква нито някакви специални и трудно откриваеми съставки, нито много усилия, а ефектът от нея ще бъде забележим веднага.

Необходими съставки

¼ чаша кокосово масло

½ чаша масло от ший

Миксер

Стъклен буркан с капак

Начин на приготвяне

Стъпка1

Разтопете маслата на водна баня. Не загрявайте твърде много, само колкото да се втечнят.

Стъпка 2

Охладете. За да направите това, изсипете маслата в съд, удобен за по-нататъшно разбиване с миксер и го сложете във фризера. В същото време периодично изваждайте и разбърквайте,, за да не се образуват бучки. В идеалния случай маслото ще се охлади за около 30-40 минути.

 

Стъпка 3

Сега трябва да разбиете сместа с миксер за 7-10 минути на умерена скорост. Ако обаче видите, че масата не е достатъчно кремообразна и пухкава, поставете я във фризера за още 5-10 минути и след това продължете пак да разбивате.

В този момент, ако желаете, можете да добавите няколко капки от любимото си етерично масло и естествен цвят, като куркума, сок или прах от цвекло.

Стъпка 4

Прехвърлете олиото в стъклен буркан с капак. Съхранявайте на хладно и тъмно място, например, шкаф за баня. Така приготвено и съхранено, маслото има срок на годност цели шест месеца!

Също така може да се използва както върху тялото, така и върху лицето, при това толкова често, колкото е необходимо.

Скоро кожата ви ще стане толкова мека и нежна, че дори вие няма да я познаете!

Последно
Не пропускай