Как да си направя плитка?

Уморени ли сте от една и съща стара прическа всеки ден и търсите начин да оживите външния си вид?

Най-лесният и достъпен начин е да сплетете собствената си коса! Плитките са универсални, забавни и могат да се правят в различни стилове, за да отговарят на всеки повод.

Независимо дали искате семпла и елегантна визия или сложен и привличащ вниманието дизайн, сплитането на собствената ви коса е по-лесно, отколкото си мислите. Така че, грабвайте гребена си и нека се потопим в света на сплитането!

Преди да започнем, уверете се, че имате необходимите инструменти под ръка. Те включват гребен с широки зъби, ластици за коса, фиби и евентуално лак за коса или стилизиращи продукти, ако имате нужда от допълнителна фиксация или текстура. След като сте подготвили всичко, следвайте тези инструкции стъпка по стъпка, за да създадете зашеметяващи прически с плитки.

1. Подгответе косата си

Започнете, като изчеткате косата си старателно с гребен с широки зъби, за да премахнете всякакви заплитания. Ако имате вълниста или къдрава коса, обмислете използването на спрей за разресване, за да направите процеса по-гладък. Също така е добра идея да нанесете малко балсам без измиване или масло за коса, за да поддържате косата си хидратирана и лесна за управление.

2. Изберете своя стил на плитка

Има няколко вида плитки, с които можете да експериментирате, включително класическата плитка с три кичура, френска плитка, холандска плитка, плитка с рибена опашка и много други. Ако сте нов в сплитането, започнете с обикновена плитка от три кичура и постепенно преминете към по-сложни стилове, докато придобивате увереност.

Как се прави плитка рибена кост

3. Разделете косата си

След като сте решили стила на плитката, разделете косата си съответно. За плитка с три кичура разделете косата си на три равни части. За френска или холандска плитка отделете малка част от косата от горната централна част на главата си. Не забравяйте, че по-малките участъци водят до по-стегнати и дефинирани плитки, докато по-големите участъци създават по-свободен и по-небрежен вид.

4. Започнете да сплитате

За плитка с три нишки вземете дясната част и я пресечете върху средната част, след това вземете лявата част и я пресечете върху новата средна част. Продължете да повтаряте този модел, докато достигнете желаната дължина. За да предотвратите разплитане на плитката, закрепете края с ластик за коса или фиби.

5. Техники на френски и холандски плитки

Ако предпочитате френска плитка, добавете нови участъци коса към външните кичури, докато сплитате. Пресечете дясната част върху средната част, след това пресечете лявата част върху новата средна част, като същевременно включите повече коса. Повторете този процес, като добавите коса от двете страни, докато стигнете до тила. След това продължете с обикновена плитка от три кичура до края.

Странична или малка бохо плитка?

За холандска плитка следвайте същия процес като френската плитка, но вместо да кръстосвате кичурите отгоре, кръстосайте ги под средната част. Това създава обърнат, 3D ефект, при който плитката изглежда повдигната върху косата ви, а не вградена.

Мога ли да си направя сама плитка?

6. Плитки с рибена опашка

За плитка с рибена опашка започнете, като разделите косата си на две равни части. Вземете тънък кичур коса от външния ръб на дясната част и го пресечете към лявата част. Повторете същата стъпка от лявата секция към дясната, като редувате страните, докато достигнете желаната дължина. Закрепете края с ластик за коса или декоративна щипка.

7. Наполовина нагоре плитки

За да постигнете модерен полувдигнат стил, съберете горната част на косата си и я закрепете с ластик или фиби. От набраната част изберете всеки стил на плитка, който предпочитате. Това може да бъде всичко – от основна плитка с три кичура до по-сложна холандска плитка или плитка с рибешка опашка. Това осигурява перфектен баланс между вдигната коса и пуснатата дълга коса.

8. Експериментирайте и допълвайте

Не се страхувайте да бъдете креативни! Чувствайте се свободни да комбинирате различни стилове на плитки, да смесвате плитки с конски опашки или повдигнати коси или дори да експериментирате със сплитането на различни части от косата си. Аксесоари като панделки, мъниста или цветя също могат да добавят очарователна нотка към вашата прическа с плитки. Позволете на въображението си да се развихри свободно и оставете косата си да се превърне във вашето платно.

Не забравяйте, че практиката прави перфектния. Не се обезсърчавайте, ако първите ви опити не се окажат точно както сте си представяли. С времето и практиката ще станете експерт по сплитане!

За да запазите дълготрайността на вашите плитки, спете със сатенена или копринена калъфка за възглавница или свободно увийте косата си в копринен шал преди лягане. Това ще предотврати ненужното къдрене и заплитане.

Да се научите да сплитате собствената си коса отваря свят от възможности за различна, стилна и интересна прическа. Експериментирайте с различни стилове на плитки, използвайте аксесоари и излезте с увереност в своя уникален външен вид. Така че давайте, вземете този гребен и отключете коафьора в себе си сега.

 

Последно
Не пропускай