Как се прави плитка рибена кост

Със сигурност сте се сблъсквали с проблема да не знаете какво да правите с неоформената си коса, а същевременно времето да ви ограничава. Когато не разполагате с много време да се погрижите за косата си и да отидете на фризьор, прическата рибена кост е идеално решение.

За да се почувствате по-свежо, красиво и вдъхновяващо ви предлагаме да направите не обикновена плитка, а плитка рибена кост.

Има голямо разнообразие от прически с рибена кост. Не е необходимо да имате дълга коса, защото и от косата със средна дължина може да оформите такава плитка. Тази прическа е много стилна, елегантна, небрежна и е чудесен начин да се справите с не добре изглеждащата коса. Сега ще ви покажем самият процес на сплитането на косата, за да получите плитка рибена кост.Плитка рибена кост

Първо, срешете добре косата си и я разделете на две еднакви части.

Разликата между обикновената плитка и рибената кост, е това, че косата не се разделя на три, а на две части. С дясната ръка вземете тънък кичур коса от външната страна на дясната част. С лявата ръка вземете още един кичур коса от вътрешната страна на лявата страна. Прехвърлете десния кичур наляво, левия надясно.

Продължавайте да кръстосвате кичурите, докато изплете косата по цялата и дължина. За да завършите плитката, я прихванете накрая с гумен ластик. За да придадете обем на прическата, разрошете плитката с пръсти или с острата дръжка на гребена. Фиксирайте прическата с лак за коса или с друг стилизиращ продукт. Ако прическата ви е на кичури в различни нюанси (като на снимката по-горе), значи ще уцелите десятката.

Опашката рибена кост е подходяща и за ежедневни и за по-специални поводи. Опитайте се да овладеете начина на сплитане на опашката на рибена кост и това ще ви помогне да направите и други чудни прически с рибената кост.

Животът е прекрасен! Вървете напред с мисълта, че днес ви очакват приятни емоции и изненади.

Последно
Не пропускай