Странична или малка бохо плитка?

Небрежно сплетената коса е най-актуалната прическа за всички времена. Тази прическа е идеална както за ежедневната, така и за вечерната ви визия, и освен това подхожда на всички модни стилове.

В следващата публикация ще ви покажем два начина за сплитане на косата. Единият вариант е да направите странична плитка с цялата коса, а другия начин малка бохо плитка.

Cтранична плитка

Проявете малко смелост и опитайте да направите ефектната странична плитка. Вижте стъпките за да направите тази прическата.

  1. Преместете цялата коса на една страна. Срешете я.
  2. Разделете цялата коса на 5 равни части. Сплитането започва от ляво на дясно.
  3. Не стягайте много косата, за да направите плитката да изглежда небрежно и естествено.
  4. Направете една обикновена плитка по средата.
  5. С плитката по средата и двата кичура сплетете още една френска плитка.
  6. Закрепете плитката с ластик.

Малка бохо плитка

Малките плитки са много добра алтернатива на обикновената голяма плитка, защото изглеждат просто, красиво и небрежно. Хората ги свързват с появата на Покахонтас, която носи усещането за свобода. Ако искате бохо поглед в косите си този сезон създайте малки бохо плитки.

  1. Разделете косата на две еднакви половини, така че да получите „горна“ и „долна“ част на косата. Оставете долната част на косата да пада върху раменете.
  2. Разделете горната част на косата на два еднакви кичура. Вземете една трета част от косата си от задната част на главата и започнете да въртите третата част зигзагообразно между двата по-големи кичура.
  3. Стегнете така получените първи бримки на плитката и продължете сплитането по продължение на косата.
  4. Завържете с малко ластиче, което съвпада с цвета на косата.Нанесете малко лак за коса за да фиксирате бохо плитката.

Най-добре е да не правите тази прическа веднага след като сте измили косата, защото тогава косъмът е жив и трудно управяем. Процесът на сплитане е лесен, а прическата малката бохо плитка е идеално допълнение както за ежедневнта, така и за вечерната ви визия.

Последно
Не пропускай