Как да се гримираме за работа?

389
подходящ грим за работа

Фондьотен, коректор, пудра, руж – това са задължителните съставки на „офис пакета” за безупречна визия всеки ден.

Ако имате видими проблеми с порите, първо използвайте коректор. След това, за по-дълго запазване, нанесете фондьотен.

Ако кожата ви е мазна, използвайте безмаслен фондьотен. Старайте се всичките продукти да са на водна основа. Мазната кожа изисква повече внимание. Използвайте козметика, съдържаща различни видове водорасли, измивайте лицето си с тях, преди да го подготвите за грим.

Ако имате суха кожа, не прибягвайте към мазни кремове. Вместо това използвайте руж с лек блясък, за да придадете здрав вид на лицето си.

Не забравяйте, че фондьотена не е коректор. Нанасяйте го след коректора. За суха кожа, перлен фондьотен, а при пореста кожа, използвайте течен фондьотен. За нанасянето може да си помогнете с пръсти, при липса на гъба. След това нанесете пудра на прах или руж, главно върху бузите, носа и челото.

Почистете клепачите си с безалкохолен тоник. Като изсъхнат, нанесете пудра, за дълготраен грим, след това сенките. Деловите цветове са сив, тъмносив и кафяв. За оцветяване на миглите използвайте кафява или черна спирала.

Преди да сложите червило, намажете устните с овлажнител. С лека четка нанесете цвета. За естествени устни, избирайте светли цветове. Поставете салфетка между двете устни, за обиране на излишното червило. Накрая нанесете безветен гланц за устни.

Изглеждате безупречна!