Как да се гримираме за работа?

Фондьотен, коректор, пудра, руж – това са задължителните съставки на „офис пакета” за безупречна визия всеки ден.

Ако имате видими проблеми с порите, първо използвайте коректор. След това, за по-дълго запазване, нанесете фондьотен.

Ако кожата ви е мазна, използвайте безмаслен фондьотен. Старайте се всичките продукти да са на водна основа. Мазната кожа изисква повече внимание. Използвайте козметика, съдържаща различни видове водорасли, измивайте лицето си с тях, преди да го подготвите за грим.

Ако имате суха кожа, не прибягвайте към мазни кремове. Вместо това използвайте руж с лек блясък, за да придадете здрав вид на лицето си.

Не забравяйте, че фондьотена не е коректор. Нанасяйте го след коректора. За суха кожа, перлен фондьотен, а при пореста кожа, използвайте течен фондьотен. За нанасянето може да си помогнете с пръсти, при липса на гъба. След това нанесете пудра на прах или руж, главно върху бузите, носа и челото.

Почистете клепачите си с безалкохолен тоник. Като изсъхнат, нанесете пудра, за дълготраен грим, след това сенките. Деловите цветове са сив, тъмносив и кафяв. За оцветяване на миглите използвайте кафява или черна спирала.

Преди да сложите червило, намажете устните с овлажнител. С лека четка нанесете цвета. За естествени устни, избирайте светли цветове. Поставете салфетка между двете устни, за обиране на излишното червило. Накрая нанесете безветен гланц за устни.

Изглеждате безупречна!

Последно
Не пропускай