Как да изберете правилния нюанс фон дьо тен

Със сигурност ви се е случвало да не намерите вашия цвят за фон дьо тен или пудра. Сега ще ви дадем няколко практични съвети за това как да изберете правилния нюанс фон дьо тен.

 • Тествайте продукта
  Щом фон дьо тена има съществена роля за излъчване на вашето лице значи трябва да откриете козметичен магазин, където клиентите имат възможност да тестват продуктите. В големите козметични вериги има по-голям избор на продукти, където може да откриете някоя не толкова известна марка, която идеално пасва на вашата кожа.
 • Определете типа на вашата кожа
  При избора на фон дьо тен трябва да се съобразите с особеностите на кожата си. Вместо да се лутате по рафтовете с различни марки първо трябва да знаете какъв тип кожа имате.

Преди да тествате продукта погледнете за какъв тип кожа е предназначен. Примерно ако кожата ви е мазна, а изберете продукт за мазна или нормална кожа вместо да скриете недостатъците на кожата, само ще усложните ситуацията.

Добре е да знаете какво точно искате да прикриете: акне , бръчки, неравности , петна. Какъв бихте искали да бъде завършекът – матов или сияещ , покривен или загадъчен.

Внимателно четете съдържанието за да не се окаже, че сте купили продукт, който не е подходящ за вашия тип кожа. Важни са и съставките от които е направен. Да не се окаже че сте алергични към някои от тях. Добре е да подбирате фон дьо тена с подхранващи и минерални съставки както и слънцезащитен фактор.

 • Изберете един тон по-тъмен от цвета на кожа на лицето ви
  Тествайте продукта само на предварително почистено лице. Всъщност, по този начин по-лесно ще установите дали това е вашия фон дьо тен и вашия нюанс отколкото ако го тествате върху кожата на ръцете. Внимателно подбирайте цвета който нанасяте на лицето за да се слива с света на шията, ако не това не е вашия фон дьо тен. Така че със сигурност трябва да намерите цвят, който се доближава до естественият тен на лицето.

В последно време все по-често чувам реклами за бб крем. BB крем идва от blemish balm, blemish base, beauty balm или beblesh balm – иначе казано, балсам, прикриващ недостатъците. ВВ кремът, е козметичен продукт, съчетаващ „всичко в едно” – би трябвало да замества крема, базата, фон дьо тена и слънцезащитното средство.

Той може да се носи сам по себе си като крем или над обикновен крем или серум за лице с ролята на фон дьо тен. Върху него може да се нанася и пудра, в зависимост от това, какъв ефект искате да постигнете. Освен цвета е важно как го чувствате върху кожата си ..

 • Светлина
  Когато тествате продуктите, обърнете внимание на светлината. Защото може да кажете аз го пробвах в магазина и лицето ми изглеждаше чудесно, а навън все едно това не е същия цвят. Най-добре е да видите как изглежда лицето на естествена светлина.
 • Как да нанасяте фон дьо тена
  Добре е винаги преди да започнете да се гримирате да поставяте основа или подхранващ крем на чисто лице. След което добре разнасяйте равномерно фон дьо тена. Hе забравяйте, че лицето трябва да има естественo покритие, което му придава здрав вид и прикрива неравния тен и недостатъци по кожата.Както всеки козметичен продукт не забравяйте да го сваляте преди лягане с подходящо почистващо средство
 • Консултирайте се с козметик
  Намерете професионално лице, с което да се консултирате за типа на кожата. Ако имате проблемна кожа на лицето, вместо да прикривате „проблемите“, поискайте съвет от дерматолог. В специализираните магазини за козметика може да намерите козметик, с който да се консултирате. Колкото повече неща научавате за различните марки, толкова по-добре ще третирате кожата на лицето. Така, че винаги, когато имате възможност посъветвайте се със специалист.
Последно
Не пропускай