6 ежедневни навика, които тихо убиват красотата ви

Не е достатъчно само да се родиш с правилните черти, гладка кожа и гъста дълга коса. За да запазите красотата трябва също така да се откажете от няколко навика.

Тя, както знаете, изисква жертви. Затова трябва да работите върху себе си.

Алкохол

Уви, но алкохолът се отразява изключително негативно на външния ни вид. Силните напитки правят лицето подуто и сиво. В същото време, след един месец трезвост, външният ви вид отново може да стане привлекателен и здрав – дори малките бръчки да изчезнат.

Също така, алкохолът е доста висококалоричен продукт, който забавя метаболизма. Затова любовта към силните напитки често се свързва с наднорменото тегло.

Цигари

Пушенето също не прави човека по-красив. Зъбният емайл бързо пожълтява, появяват се заболявания на устната кухина, които крият различни рискове, като например да ви оставят без няколко зъба. Освен това кожата на пушачите става матова и суха, придобива земен оттенък. Известно е също, че пушенето допринася за образуването на мимически бръчки около устата и в зоната под очите.

Изследователи от Имперския колеж в Лондон и Калифорнийския университет установиха, че пушачите общуват по-малко с роднини и по-често живеят сами. Така че, ако искате да срещнете принца на бял кон, повярвайте на статистиката и откажете цигарите.

Месо

С месото историята е доста интересна. Учените все още спорят как точно то влияе на здравето и външния ни вид. Някои казват, че месото е незаменим източник на протеини, така че не бива да го отказвате.

От друга страна, проучване, публикувано в  Journal of General Internal Medicine  съобщава, че хората на вегетарианска диета, отслабват по-бързо от хората, които ядат месо. Така че е трудно да се каже със сигурност дали отказът от месо ще ви направи по-красиви. Но можем спокойно да кажем, че вегетарианството ще ви направи по-привлекателни.

Сън

Липсата на сън е способен развали външния вид на всяка красавица. Появяват се кръгове под очите, лицето става болезнено бледо. Необходими са само две нощи лош сън и вече ще изглеждате много по-зле. Какво да кажем за тези, които постоянно пренебрегват нормалния сън …

Изследователи от Швеция са открили, че липсата на сън също намалява социалната привлекателност. Като част от експеримента те бяха помолени да оценят снимки на хора, някои от които не са спали достатъчно два дни. Субектите трябвало да кажат колко привлекателни и здрави са хората на снимките. Резултатите са категорични – хората, които са били лишени от сън, изглеждат много по-зле.

Захар

Както знаете, нашата диета оказва голямо влияние върху здравето и външния ни вид. Захарта е способна да унищожи колагена. Появяват се торбички под очите, пъпки по цялото лице и изтощен вид.

Вярно е, че е невъзможно напълно да се откаже захарта – това може да доведе до оплешивяване. Така че във всичко трябва да знаете мярката.

Възмущение

Психолозите предупреждават, че тази емоция може да обезобрази лицето ни. Отрицателните емоции като цяло провокират появата на дълбоки бръчки и асиметрия на чертите на лицето. Кожата на тези, които често се обиждат, може да започне да се бели и да се зачервява. Всичко се дължи на повишени нива на норепинефрин и кортизол.

Освен това малко хора харесват хора, които постоянно са в позицията на жертва, фокусирани върху самосъжалението. Така че навикът да се обиждате на всички и да таите оплакванията си с години няма да ви направи по-привлекателни.

Последно
Не пропускай