3 правила, които важат за всеки модел сутиен

  793
  Хубав сутиен откъде

  Роклята, бижутата, обувките, чантата –  всичко е ново, а само сутиена остава от предишния сезон.

  Много жени пренебрегват бельото, защото смятат, че то не се вижда. Не подценявайте задачата, която има този незабележим аксесоар.

  Има 3 основни правила, които важат за всеки модел сутиен. Спазвайте ги, за да се чувствате самоуверено, комфортно и женствено в собствената си кожа.

  Точният размер на сутиена

  Независимо от това, че на всеки сутиен е ясно обозначен размера, сутиена задължително трябва да се премери преди да се купи. Има магазини, в които не е позволено бельото да се пробва, а клиента преценява на око (важи със сигурност за онлайн магазините). В този случай може да наложите сутиена върху блузата, за да добиете представа за размера.

  Помолете консултантите да ви покажат таблицата с размерите на сутиените, за да се видите какъв номер сутиен е подходящ за размера на вашия бюст. Не се притеснявайте да поискате съвет от продавач-консултантите относно кройката на сутиена, защото те имат перфектните наблюдения по въпроса за правилния избор на сутиен.

  Точния размер на сутиена зависи от гръдната обиколка и големината на чашката.

  Удобен сутиен – чувствате се леко и свободно

  Удобен сутиенЗадната част на сутиена трябва да прилепне на гърба и  лесно да се закопчава, а презрамките му да се регулират. Чашката не трябва да стърчи, но и гърдите не трябва „да преливат“ от сутиена.

  Ако трябва да избирате между сутиен от неразтегателна и еластична материя изберете втория.

  Сутиена често ви се откопчава сам, презрамките ви падат, стяга ви и се врязва в кожата, чашките и банелите стърчат – това са признаците, че носите неудобен сутиен.

  С носенето на удобен сутиен ще се чувствате леко и свободно.

  Грижа и поддръжка на сутиена

  Изпирането на сутиена е изключително важна задача. Препоръчително е да перете бельото си на ръка, защото в машините за пране могат да деформират чашките на сутиена.

  Ако решите да го сложите в машината за пране,  го пъхнете в специална торба за бельо, защото металните части могат да надраскат барабана на машината. Сушенето с топлинна енергия може да унищожи деликатната тъкан на сутиена.

  Тъй като дамското бельо докосва кожата ви, е препоръчително да използвате био прахове с по-малко химически съставки.Точен размер на сутиена

  В зависимост от бюста и ефекта, който искате да постигнете, има три основни модела сутиени: сутиен със смаляващ ефект, сутиен за уголемяване на бюста и сутиен с повдигащ ефект. В следващата публикация ще ви покажем как да изберете идеалния сутиен според формата и големината на бюста. Ще ви представим най-различните форми, десени и кройки на сутиени.