3 начина за изсветляване на косата с естествени средства

Как да изсветлим косата с естествени средства?

Вероятно доста жени си задават този въпрос, но първо задължително трябва да изясним нещо важно – не може да очаквате, че с помощта на народни средства ще се превърнете от брюнетка в блондинка. Това няма как да се случи. Единствено химията е способна на такива трансформации, но път тя неизбежно уврежда структурата на косата. Последствията са сухота, чупливост и косопад.

Домашните средства за изсветляване на косата от своя страна са далеч по-малко ефективни по отношение на оцветяването, но не само безвредни, но и полезни. Следователно, можете едновременно да разнообразявате с нови нюанси цвета на косата и в същото време да укрепите косъма.

За кого е подходящо естественото изсветляване на косата?

Най-вече за хората със светлокафява коса. Ако косата ви е естествено много тъмна, няма да видите забележим ефект по отношение на цвета. Освен това трябва да се има предвид, че народните средства за изсветляване на косата действат по-добре върху небоядисани нишки.

Внимание: ако сте алергични към определени компоненти (например мед), не използвайте рецептата.

Метод 1: Изплакване с лайка

Това е една от най -популярните рецепти за изсветляване на руса и руса коса. Допълнителен плюс изсветляването на косата с лайка е укрепването на косъма и премахването на пърхота. Подготовката на изплакването няма да отнеме много време: можете или да залеете суха лайка с вряла вода и да я оставите да се свари и да се охлади, или да я сложите да заври с водата и след като се охлади да изплакнете косата с нея.

Използвайте балсам върху чиста, влажна коса. Увийте кърпа върху главата си и я задръжте така десет минути. Методът работи по-ефективно, ако сте на слънце след изплакването, затова е най-добре процедурата да се извърши в слънчевите дни. Можете също така да направите отвара и да я сложите в спрей бутилка, като пулверизирате косата си с отвара от лайка през целия ден.

Метод 2: Изсветляване със светла бира

Изсветляването на косата с бира има много предимства поради витамините от група В и протеините, които съдържа. Можете да използвате бирата по два начина (има и трети начин за ползване на бирата :)) – да намокрите косата с нея и да масажирате скалпа си за 3-5 минути или да нанесете върху косата си и да оставите за един час. Всяка опция има своите предимства, но и двете работят по почти еднакъв начин.

Метод 3: Изсветляване на косата с мед и лимонов сок

Този метод включва нанасянето на чист лимонов сок върху косата. Но, както знаете, той има свойството да изсушава, затова този ефект трябва да се смекчи с нежната мекота на меда, който също така насърчава изсветляването, както и съдържа и други полезни и естествени добавки, заради което е и предпочитан съставка за едноименната маска за коса.

Съставки:

100 мл отвара от лайка

сок от 1 лимон

1 ч.ч канела

¼ чаена лъжичка мед

1 ч.ч кокосово масло

топла вода

спрей бутилка от тъмно стъкло

Смесете всички съставки и разклатете добре бутилката преди употреба. Навлажнете косата. Престоят на слънце по време на действието ще засили ефектна от изсветляването.

Последно
Не пропускай