Защо консумацията на бира е полезна за дамите?

От десетки, ако не и стотици години приемаме бирата, като мъжка напитка, която води до красиво коремче и зачервени бузи. За ползите от пенливата течност е изписано толкова много, че няма смисъл да ги повтаряме в тази статия.

По-интересното обаче е, че хубавата и истинска бира има положително въздействие върху нежния пол, така че ще посветим специална статия на този факт.

Интересни факти за бирата и жените

През XIX век в Германия майките-кърмачки пиели по 6 чаши бира дневно, тъй като по този начин осигурявали повече храна за бебето. Връщайки се по-назад във времето можем да забележим, че инките са консумирали пиво, понеже то се е считало за реномирана напитка за дамите от най-висшата класа.

Любопитно е, че именно жени са започнали да се занимават с производство на бира. Тези факти могат да бъдат проверени лесно, ако се разровите в интернет пространството.

Жените консумиращи пенливата течност са дори по-умни от тези, които се въздържат от пивото. Употребата на бира в умерени количества води до придобиване на добър холестерол спомагащ за превенция срещу сърдечно-съдовите заболявания. По този въпрос са се произнесли множество специалисти, така че тази теза не би трябвало да се поставя под съмнение, дори от медиците.

Едно от положителните качества на бирата се свързва с предпазването от камъни в бъбреците. Една бира от 500 мл на ден е достатъчна, за да намалите риска от бъбречни заболявания в бъдеще време. Не на последно място, ще напишем за ползата от бирата в помощ на костната система.

Какво не знаете за бирата?

По всяка вероятност може да сте пропуснали информацията, че бирата е богата на полезни за тялото и организма минерали. Средновековието ще се запомни с консумация на бира от мъже, жени и дори деца, които пиели от течността почти всеки ден. В наши дни тази напитка не се препоръчва за непълнолетни, но пък дамите навършили 18 години, могат да я използват спокойно.

В последно време се забелязва, че немалко жени предпочитат да пият бира, вместо твърд алкохол по заведенията. Това не се дължи само на факта, че пивото съдържа по-малък процент алкохол, но и заради вкусовите му качества и ползите, които изтъкнахме по-горе в нашата публикация.

Ако не се прекалява с бирата, тя може да бъде от полза на дамите и те да се чувстват по-здрави и енергични. Не става дума за “наливане с бира“, а за консумация на 1-2 бутилки дневно. Това е здравословна доза, която няма да навреди, а по-скоро би могла да бъде от голяма полза. Разбира се, всяка дама пиеща бира, трябва да бъде особено внимателна в периода на бременност, тъй като вкусната напитка, може да повлияе с отрицателен знак на плода, което не бива да се случва.

За мъже или жени, бирата е една. Това е напитка, която може да бъде полезна, но може да предизвика и куп главоболия. Консумацията на бира се позволява само за здрави хора, които нямат проблем с алкохола и други заболявания. Това все пак е вид алкохол, с който трябва да бъдем особено внимателни, когато шофираме, работим и взимаме решения в ежедневието.

Последно
Не пропускай