Житейските принципи на зодиите

Житейските принципи – това са правилата, вярванията, девизите, възгледите, философията и убежденията от които се ръководят хората в живота. Неосъзнатото или осъзнатото следване на житейските принципи се превръща в начин на живот. Ето основните житейските принципи на различните зодии.

Овен: Няма нищо друго освен целта

Овенът не се страхува да си поставя големи цели, защото за него не съществуват невъзможни неща. Жените представителки на тази зодия се ръководят в живота само от собствените им цели и интереси, без значение по какъв начин ще ги постигнат. Целта оправдава средствата – това е житейския принцип на овена.

Телец: Няма друго, освен насладата

Според телецът живота е кратък и за това трябва да се наслаждаваме и радваме на всичко, което имаме. Уважава хората, изкуството материалните неща и себе си и постоянно търси удовлетворение. На първо място поставя насладата в живота.

Вижте и: Какво казват различните зодии пред огледалото

Близнаци: Животът е забавно приключение

За близнаците всеки ден е ново забавно приключение, а живота им е световно пътешествие. Те непрекъснато търсят нови предизвикателства, това ги удовлетворява и ги води в живота. Житейски принцип: Ако спра да търся нещо ново и интересно, ще спра да съществувам.

Рак: Пристигнах тук неразбран и си отивам неразбран

Всъщност ракът не се интересува от това дали хората около него са го разбрали или не, а от това какви емоции са предизвикали у него. Опитва се да бъде сдържан, но се пуска по течението на обстоятелства според чувствата. Интуитивният рак не вижда, а той чувства кога трябва да вземе правилното решение.

Лъв: За мен върхът, за другите – другото

Когато лъвът е намислил да направи нещо, няма сила, която да го спре. Обича лукса, известността и най-вече да бъде в центъра на събитията, като нищо не може да го спре да се качи на върха.

Вижте и: Какви фейсбук постове дразнят различните зодии

Дева: Трябва да купим деня, за да го изживеем

Девата е перфекционист, критик и най-големият анализатор в зодиака. Във всяко едно нещо търси смисъл. Според девата светът се върти около смислените неща. Ръководи се от истината, колкото и да не й харесва.

Везни: Само неща, които си опитвал, можеш да проумееш

Красивото е едно, а преживяното е друго понятие. Само жените везни имат силата да намерят баланс и да измъкнат най-доброто от истински красивото и преживяното. Чувството за баланс ги води в живота.

Скорпион: Нищо човешко не ми е чуждо

В сравнение с овена, скорпионът се води от  разума в живота. Той е индивидуалист и винаги разчита на разума си, затова нищо човешко не му е чуждо в живота.

Стрелец: Светът принадлежи на смелите

Оптимизмът го води в живота и му помага да осъществи лудите си идеи. Стрелецът казва „Ако не сега, кога? Светът принадлежи на смелите“ ! За тях животът е игра от типа риск печели, риск губи.

Козирог: Бъди реалист – не казвай истината

Остроумният козирог ще използва всички ресурси, които има на разположение и ще чака резултатите. Бъди реалист – не казвай истината или може да си премълчиш най-важните неща. Изумителното търпение, което имат е тяхната опора в живота.

Вижте и: Зодиите на пазар

Водолей: Човек е свободен, доколкото си позволи

Според водолеят, за да постигне собствените си мечти в живота, човек трябва да се чувства свободен. А човек е свободен доколкото си позволи, така че всичко зависи от умението на човека да се освободи от ограниченията си.

Риби: Аз вярвам на интуицията си

Рибите се доверяват на емоциите си и  се ръководят от житейския принцип: Аз вярвам, че интуицията никога няма да ме излъже.

Последно
Не пропускай