Жълти и твърди повече от две седмици: Как правилно да съхранявате бананите

Красивите жълти банани се покриват с черни петна само за ден – познато ли ви е това? Как да удължим срока на годност на бананите, обясняват експертите.

Таш Блайт, експерт по хранителна хигиена, разказа пред  Express.co.uk как да поддържаме бананите идеално узрели повече от две седмици.

Бананите са много полезни за здравето, тъй като осигуряват на организма основни витамини като В6 и калий и зареждат с постоянна енергия, което означава, че са чудесни за хора, които спортуват. Бананите обаче не са особено лесни за съхранение и времето между недоузрелите и презрелите често е много кратко. Ето защо, когато избирате и съхранявате банани, трябва да следвате някои важни правила.

Най-добрият съвет, който може да ви се струва очевиден, е да ги купувате зелени и да ги оставяте да отлежават у дома.

Защо бананите са най-добрите приятели на жените преди романтична среща

Също така, добре е да държите бананите далеч от другите плодове – това ще е от полза както за самите тях, така и за останалите плодове. Работата е там, че бананите отделят газ етилен, когато узреят, а това подтиква и другите плодове да узряват и да се развалят по-бързо. Не създавайте красиви натюрморти във фруктиери с банани, комбинирани с други плодове, така ще съкратите в пъти животът им.

Извадете веднага след като се приберете у дома бананите от полиетиленовите торбички, в които са били опаковани в магазина, защото те ще задържат влагата, която бананите отделят чрез етиленовия газ, докато узряват, а това ще ги провокира да презреят още по-бързо.

Съхранявайте бананите на стайна температура, далеч от влага, слънчева светлина и твърде високи температури.

Бананова диета – бързо и лесно отслабване

Последно
Не пропускай