Защо бананите са най-добрите приятели на жените преди романтична среща

Не, не е това, което може би си мислите. Става дума за красота, но не е нужно да купувате целия козметичен магазин, за да се подготвите преди романтична среща. Достатъчно е да си купите банани.

Лекарите често говорят за ползите за здравето от бананите. Този плод обаче е добър и за козметични процедури. Само няколко банана и малко усилия и сте готови да отидете на среща с мъжа на мечтите си.

Бананите са пълни с полезни витамини и минерали като калий, биотин, антиоксиданти и минерали.

Овлажняване на кожата и устните

Този плод е с високо съдържание на витамин А, който ще помогне за подхранване на сухата кожа. Освен това спасява от напукани и груби устни.

Можете сами да си приготвите здравословна бананова маска. Просто направете бананово пюре, нанесете го върху лицето си и след половин час отмийте с топла вода. Кожата ще стане мека, гладка и хидратирана.

Блестяща коса

Бананите са полезни и за луксозна коса. Тези плодове съдържат фолиева киселина, която може да подобри структурата на косата. Особено такава маска ще бъде полезна за суха, безжизнена коса.

За блестящи коси смесете намачкан банан с половин чаена лъжичка натурален мед. Този балсам трябва да се нанася по цялата дължина на косата – от корените до върховете.

Отървете се от акнето

Банановата кора може да помогне на хората с проблемна кожа. Благодарение на антиоксидантите, банановата кора елиминира микробите, които провокират възпаление. Също така, кората съдържа салицилова киселина, която помага за премахване на акне.

За тези цели е по-добре да изберете узрели банани – с жълта кора. Просто избършете лицето си с вътрешната страна на корите.

По подобен начин кората помага да се направи мека и нежна кожата на ръцете. И ако разтриете кората на зъбите си, това ще им помогне да станат по-бели.

Банани за здраве

Бананите са незаменим продукт за здрави черва. Плодът е с високо съдържание на устойчиво нишесте, което помага за производството на късоверижни мастни киселини, които са от решаващо значение за здравето на дебелото черво.

Освен това банановите плодове съдържат електролити, които помагат за поддържане на водно-солевия баланс на организма. Благодарение на това плодът предпазва от конвулсии.

Бананите също помагат при подуване. Те имат много калий и той премахва излишната сол от тялото.

 

Последно
Не пропускай