Бананова диета – бързо и лесно отслабване

Както всяка една диета, целта на тази е също да ви помогне да свалите някой и друг килограм. Твърди се, че не е трудно с нейна помощ да намалите теглото си с около 5 килограма (в рамките на тези три дни).

Не вярвате, че можете да отслабнете с банани?

Знам, че ви звучи странно да отслабвате с банани, понеже всички знаят за високото съдържание на захар в тези плодове и ги избягват точно поради факта, че се страхуват да не напълнеят ядейки ги.

Това обаче е така, само ако водите застоял живот и се храните с храни богати на мазнини.

Нужно е едно добре комбинирано хранене и правилен разчет на консумираните калории. Тогава банановата диета не само, че няма да ви лепне излишни килца, ами дори ще редуцира теглото ви сравнително бързо.

Отделно диетата с банани ще спомогне за оптимизирането на храносмилането и дори ще изчисти организма ви от натрупаните токсини.

Бананите съдържат много полезни вещества, особено подходящи за вашата диета.

Бананите са плод, богат на калий и магнезий, и в тях напълно липсват холестерола и мазнините. Производството на хормона серотонин отговарящ за щастието, също се стимулира от яденето на банани.

Според една от теориите, е важно наистина да се наслаждавате на храната, която ядете. Тогава организма ви се справя с извличането на полезните вещества от нея най-пълноценно. Точно обратна е ситуацията, ако я ядете с отвращение.

Какво всъщност включва тази диета с банани?

Самата диета с банани е много лесна за изпълнение. Продължителността и е само три дни. Това още повече улеснява изпълнението ѝ. Много е просто!

В следващите три дни трябва да ядете по пет банана на ден. Основното е самото ядене на банана да е съпроводено от изпиването на чаша нискомаслено прясно мляко (можете да го замените с айран ако искате).

Няма никакво значение дали ще пиете млякото и ще „мезите“ с банана или ще ги смесите в блендера и ще ги направите на млечен шейк.

По-претенциозните могат да си направят и бананов сладолед. За целта трябва просто да замразите банана преди да го метнете в блендера.

За да подсилите отслабващият ефект на диетата с банани, можете да добавите и консумация на зелен чай.

Ако все пак, яденето на пет банана дневно не ви е достатъчно и умирате от глад, можете да добавите две сварени яйца към дневното си меню. За да свалите заветните пет килограма за пет дни обаче, не трябва да добавяте нищо друго и ще се налага и да се раздвижите малко.

Японска бананова диета

Според японските разбирания за банановата диета пък, банановият хранителен режим е много добре приет, и според последователите му – изключително практичен.

Банановата диета в Япония: на закуска се ядат максимум четири банана, след което на малки глътки се изпива една чаена чаша вода със стайна температура. После през деня може да се хапва почти всичко, като се изключи алкохолът и млякото, и се избягват пържени и сладки неща. Трябва да се внимава за количествата, но ако са умерени, няма проблем.

Какво и е толкова чудотворното?

Тайната е в бананите, които освен че потискат глада, съдържат ензими, ускоряващи храносмилането и обмяната на веществата – именно това води до бърза загуба на тегло. Добавката с вода – нито студена, нито топла, е заради това, че стайната й температура е идеална за храносмилането и го ускорява.

Съвършенството на тази диета е в нейната простота – не е нужно нито да се приготвят специални ястия или напитки, нито да се броят калории. Просто купуваме по няколко банана на ден и не прекаляваме с останалите хапвания.

Последно
Не пропускай