Защо толкова много умни и красиви жени остават сами

Чудили ли сте се защо толкова много умни и красиви жени не са омъжени?

Те не се страхуват от страдание, провал или повтаряне на минал опит, твърдят психолози. Те просто не искат да си губят времето за нещо, което няма да им донесе желаните резултати.

Ето 7 основни причини, поради които достойните жени са необвързани.

  1. Имат високи стандарти.

Тези умни жени добре си знаят стойността и няма да приемат нищо по-малко от това, което заслужават. Казано по друг начин, отстояват принципа „По-добре сама, отколкото с неподходящия човек“. И правилно.

  1. Те са самодостатъчни.

Този тип жени не се нуждаят от мъж, за да се чувстват емоционално пълни. Те винаги търсят нови цели за постигане. Могат да бъдат щастливи и сами.

  1. Те не търпят глупости.

Тези жени са алергични към манипулатори, лъжци, лицемери, измамници. Те вече са попарени от минали грешки.

  1. Влагат много усилия и енергия в развитието си.

Тези жени правят всичко възможно да подобрят професионалното си ниво. Те не очакват някой друг да го направи вместо тях. И техният мъж трябва да е същият.

  1. Не ги преследва детската мечта за принц на бял кон.

Една интелигентна и красива жена вече е преминала етапа на чакане. Тя вече не си фантазира за сватбата. Тези жени не се нуждаят от съпруг, за да се чувстват в безопасност.

  1. Те не са съгласни да бъдат резервен вариант.

Тези жени винаги са на първо място и никога не се задоволяват с по-малко. Ако някой мъж си мисли, че ще ги замени с първата срещната, не си е направил добре сметката.

  1. Много мъже се страхуват от тях.

Вярвате или не, има много мъже просто не искат да излизат с жени, които са силни, умни и способни. Усещат конкуренция в тях. Това важи особено за мързеливците и слабохарактерните – помислете само, ако е с такава жена, мъжът трябва постоянно да се развива. На някои господа това не им е по вкуса, предпочитат да се излежават с бира в ръка пред телевизора, защото и така си им е добре.

Последно
Не пропускай