Защо да приемаме Vitamin C 500 mg

Приемът на някои жизненоважни хранителни добавки и витамини с цел нормалното функциониране на организма все повече придобива задължителен характер. Сред тях е и Vitamin C 500 mg, без който усвояването на останалите елементи, като калций, е невъзможен. Бихме могли да твърдим, че Витамин Ц е фундаментът, от който зависи цялостната работа на клетките, а липсата му лесно може да се установи без сложни клинични тествания.

Защо да приемаме Vitamin C 500 mg

Физиологичното значение на Витамин Ц е многоаспектно. Той участва в регенеративния процес на тъканите, необходим е за функционирането на някои ензими, подпомага имунната система и предотвратява риска от автоимунни заболявания. Недостигът му си проличава по липсата на енергия, лющещата се кожа, редовните настинки. Хубавото е, че нищо не Ви коства да си осигурите дневния прием на този водоразтворим витамин с приятно кисел вкус, под формата на таблетки или капки. Ние от Nowfoods имаме предложение – висококачествен натурален продукт Vitamin C 500 mg. Той е натурален, без излишна химия и синтетика и можете да сте сигурни, че закупувате най-доброто от най-доброто.

Какво количество Vitamin C е достатъчно и как да разпределим 500 mg на дневна база

Съгласно утвърдените норми:

  • 0-6 месеца – 40 мг;
  • 7-12 месеца – 50 мг;
  • 1-3 години – 15 мг;
  • 4-8-годишна възраст – 25 мг;
  • 9-13 години – 45 мг;
  • 14-18 години (момичета) – 65 мг;
  • 14-18 години (момчета) – 75 мг;
  • 19-годишна възраст (мъже) – 90 мг;
  • 19-годишни жени – 75 мг;

На бременни, кърмещи и жени на 19+ години се препоръчва прием от 80 до 120 мг, а за пушачи – 35 мг допълнително към препоръчителни дневни дози.  При покупката на доза от 500 мг Вие си осигурявате спокойствието, че нужното количество на безценния елемент е попаднало у Вас и ще подпомогне функционирането на всички клетки, тъкани и органи.

Какви са индикациите за недостиг на Витамин Ц

Ако сте сред хората, диагностицирани с автоимунно заболяване, редовно трябва да следите нивата на витамини от група B, Витамин C, витамини от група D, защото те имат отношение към правилното функциониране на ендокринната система. Кожните проблеми и екземи, сухата кожа, кървящите венци, пърхот – всичко това може да е признак, че трябва да си набавите допълнително количество витамини към това, което приемате с храната.

Какви разфасовки, освен Vitamin C 500 mg, се срещат в търговската верига

Казваме “търговска верига”, а не “аптеки”, защото в много магазини, какъвто е и нашият, се продават био еквиваленти на познатата ни синтетика. Таблетките в опаковка могат да са с различна бройка, като ние Ви съветваме да се спрете на течен вариант. Той се усвоява много по-бързо и можете да сте сигурни в по-бързото му действие.

Освен Vitamin C 500 mg можете да срещнете и други количества – 1000 mg, 2000 mg. Важно е да се съобразявате с препоръчителната дозировка и да не прекалявате, защото всичко, с което се прекалява, е недобро за здравето.

Последно
Не пропускай