Увеличете ефекта от тренировката с тези 6 фитнес добавки 

Моят съвет би бил всеки начинаещ, посещаваш фитнеса, е да се стреми да разбере какви са основите на доброто хранене, за да подкрепи своите здравословни и фитнес цели, преди да използва хранителни добавки.

По принцип фитнес добавките трябва да допълват чудесно диета на повечето посетили фитнеса. Те имат своето място, но не работят добре като допълнение към лоша диета и в никакъв случай не са чудотворни хапчета.

1) МУЛТИВИТАМИНИ

Витаминните добавки предизвикаха доста раздвижване през последните години, като много хора поставиха под въпрос тяхната ефективност. В интерес на истината, липсват задълбочени научни доказателства, за да се направи твърде много смели твърдения.

Мултивитаминните фитнес добавки са с нисък риск и достъпна цена и помагат да се запълнят потенциалните пропуски в диетата, които хората могат да имат. Има убедителни причини да помислите за прием на мултивитамини.

Мултивитамините могат да подтикнат към по-голяма ефективност вашия метаболизъм, да помогнат с изграждането на мускули, подкрепят имунната система, която може да падне, когато тренирате интензивно.

2) РИБЕНИ МАСЛА

Фитнес добавките под формата на рибни масла поддържат здравословни нива на холестерол, повишават настроението ви и укрепват костите. Те също са добри за цялостното здраве, което може да увеличи способността ви за обучение (вижте и нашето Меню със здравословни сандвичи). Трябва да се опитате да ядете мазна риба и яйца като алтернатива на рибните масла. 

3) МАГНЕЗИЙ

Често пренебрегван, магнезият е жизненоважен компонент от нашата диета. Той има много приложения и по-специално е неразделна част от синтеза на протеини. Това би трябвало да привлече вниманието на изграждащите мускулите сред вас!

Можете да намерите магнезий във всичко – от вода до зърнени храни. Спанакът също е добър източник. Ако ще приемате магнезиеви фитнес добавки, изберете вариант, който се разтваря добре във вода, тъй като той абсорбира по-добре в червата.

Магнезият е хранително вещество, което поддържа здравето на организма и е отговорен за много процеси като регулиране на работата на мускулите и нервите. Освен това помага да се стабилизират нивата на кръвната захар и кръвното налягане.

4) КОЕНЗИМ Q10

Това е може би най-важната антиоксидантна фитнес добавка, за която никога не сте чували. Той помага да преобразувате храната в енергия и като такава вероятно е най-големият ви съюзник преди тренировка.

Най-често се намира в мазна риба, животински дреболии (като черен дроб) и пълнозърнести храни.

5) ПРОБИОТИК

Не можете да не забележите изобилието от реклами за кисело мляко по телевизора, които възхваляват важността на пробиотиците.

Фитнес добавките като пробиотиците помагат за насърчаване на  храносмилателен тракт и имунната система. Те се грижат за доброто здраве на червата и могат да помогнат за подкрепа на промените в диетата, които често съпътстват нов режим на тренировка. 

6) ВИТАМИН D

Известен като „витамина на слънцето“, много хора страдат от недостиг на тази фитнес добавка. Витамин D носи несметни ползи, не на последно място предотвратяване на неприятни костни състояния като рахит. Витамин D е чудесен стимулант за здрави зъби и кости. Смята се, че адекватните нива на витамин D са свързани с повишаване на атлетичните показатели, по-добра мускулна функция и бързо възстановяване.

Преди да се отдадете на интензивни тренировки, се погрижете се баланса на своето тяло, ползвайки правилните фитнес добавки. Насладете се на по-активни резултати със здравословно хранене, правилен фитнес режим и попълвайки липсите на хранителни вещества.

Последно
Не пропускай