Меню със здравословни сандвичи

Обичате ли сандвичите?

И аз за нищо на света не бих се отказала от тях, въпреки до болка познатите твърдения, че бързата храна не е здравословна. Но след толкова много натяквания от околните, че трябва да се храним здравословно, малко се замислих. Не се отказвах от тях, а избрах по-малкото зло, а именно включих в хранителното си меню здравословния сандвич. Реших да споделя и да разкрия с вас моето меню със здравословни сандвичи.

За да приготвите здравословен сандвич трябва да замените белия хляб с диетичен тъмен хляб, майонезата с нискомаслен сос, а месото с повече плодове и зеленчуци. В началото най-трудно беше да спра да добавям лъжици майонеза към вкусно направения сандвич. Не си представях сандвичите без майонезен сос. Но след време открих един

здравословен дресинг за сандвичи.

Всеки сандвич се нуждае от сос, затова предлагам да добавите малко нискомаслен сос. Сос от студено пресован маслинов зехтин, мед и лимонов сок.

За един сандвич е достатъчно да смесите 2 с.л. маслинов зехтин, 3 капки лимонов сок и 3 капки мед.

Рецептите за здравословни сандвичи задължително трябва да бъдат направени с тънки филии, чибата, франзели и питки, които са диетични.

Сандвич с риба/морски дарове

Здравословни сандвичи с рибаДве филийки хляб, два листа свежа маруля, маслини и по средата риба – това са необходимите продукти за санвич с риба. Може да намажете двете филийки с нискомаслен маргарин, след това сложете листа маруля, маслините и риба по избор. А любителите на морски дарове, могат да заменят рибата със скариди, миди, рулца от раци и да получат превъзходно вкусен сандвич.

Сандвич с моцарела и авокадо

Необходими продукти за сандвич с авокадо: две филийки диетичен хляб, две парченца нискомаслено краве сирене, моцарела, грах и авокадо. Освен тези продукти може да добавите листовидните зеленчуци и традиционните подправки, които идеално допълват ненатрапчивият вкус на авокадото.

Сандвич с варено яйце

Здравословен сандвич рецептаТова е най-известния здравословен сандвич. Може да го направите с едно варено яйце нарязано на кръгчета, половин домат и малко краставица също нарязани на кръгчета и парче моцарела. Сандвичът с варено яйце е идеален за закуска. Комбинацията от тези продукти ще ви даде здравословен тласък на деня. Вместо дюнер или питка с плескавица пригответе вкъщи закуска здравословен сандвич с варено яйце.

Сандвич с бял пастет

Нарежете на лентички един морков, 4-5 репички, малко краставица и смесете с две парчета топено сирене. Трябва да получите нещо като бял пастет. Намажете едната филийка хляб с белия пастет и сложете другата филийка отгоре. Вкусно и здравословно.

Ако включите здравословните сандвичи в менюто ще спестите пари, ще изглеждате красиво и най-важното ще се чувствате по-леко и приятно след ядене. И освен това може да се похвалите на приятелите си, че сте направили първата стъпка в здравословната кухня.

Последно
Не пропускай