Сложете край на разцепените краища и се радвайте на прекрасна коса – топ съвети от специалистите

Ако споровете за модни прически, подчертаване и оцветяване, то що се отнася до здравето на косата – всички сме единодушни: здравата коса е красива сама по себе си. И ако краищата са разцепени (косата „цъфти“), външният вид се влошава значително. Ако искаме да запазим красотата на косата си възможно най-дълго, независимо от времето и други фактори, трябва да следваме някои съвети на специалистите.

И така, косата ви е суха и се нацепва в краищата?

Фризьорите са разработили набор от правила, спазвайки които можете да възстановите здравето и блясъка, еластичността и мекотата на косата си.

Как да се справим с цъфтежа на косата?

Първо, малко почивка за косата. Ако косата е суха и се нацепва за известно време, се отказваме от сешоари и щипки. Те изсушават косата и могат да доведат до косопад.

Но преди това идете на фризьор да подстриже нацепените краища. Няма как да започнете курса на лечение, ако това не е направено.

Сега към основното. Вероятно знаете, че състоянието на корените на косата зависи от доброто кръвообращение в кръвоносните въдове в главата. Важно е да го поддържате с масаж на скалпа и подходящи маски.

Много е важно да се спазва режимът на хидратация (пиене на вода). В идеалния случай на ден трябва да пиете най-малко един и половина литра вода.

Здравословната диета и режим със сигурност ще свършат работа: първо, те ще ви помогнат да се върнете към нормалното състояние след стрес, да коригирате фигурата си и трето, ще подобрят състоянието на косата ви.

Намерете правилните витамини. Казват, че желязото и цинкът са особено полезни за косата. А те се усвояват най-добре в присъствието на витамин С и фолиева киселина. В зелените зеленчуци и плодове има много.

Сред методите за подобряване на косата почти винаги има елемент относно правилата за разресване. Казват, че за суха и увредена коса е по-добре да използвате дървена или пластмасова четка, а не метална. И всеки ден трябва да сресвате косата си поне петдесет пъти. Този метод е особено ефективен за суха и дълга коса, тъй като след тази процедура тя става малко по-мазна.

Сушенето на косата с кърпа също трябва да бъде извършвано внимателно. И е препоръчително да разресвате косата след като изсъхне, а не веднага след измиване.

За седмица-две  оставете настрана фиби, ластици и шноли. Оставете я известно време разпусната. И я пазете от сняг, дъжд и горещо слънце. Изглеждат все дребни неща, но те също могат да играят неблагоприятна роля.

Боите за коса трябва да са възможно най-щадящи.

Като цяло, малко търпение и вниманието ви към косата ви ще се отплатят многократно.

Последно
Не пропускай