Пътеводител за идеалната почивка

Често усещаме, че обичайната рутина просто ни съсипва…

Изследователи в поведението на храненето и физическата активност, сочат, че поддържането на здравето  е важно, за да сме работоспособни.

Затова  тази статия дава 5-те стъпки, които ще Ви помогнат да останете на работната писта и да запазите своя позитивен дух.

  1. Уелнес уикенд – една отлична идея

Психолозите са на мнение, че дългите ваканции са понякога и стресови. След една дълга почивка работата просто се е натрупала на работното място и… стресът се завръща. Затова си направете уелнес уикенд. Това е ефективно за всеки. Нужни са поне 2 дни на човек, за да забрави за работните си ангажименти и да се поглези

Например, може да прескочите до Банско или до морето в някой СПА хотел. В България разстоянията не са големи. Отдайте се на почивката и забравете за мобилните телефони. Така ще се почувствате добре за самия себе си. Разбира се, че ако имате повече свободни дни, може да планирате и една чудесна ваканция за себе си или с членовете на семейството си, както и с приятели.

  1. Планирайте добре всичко (и направете резервен план)

Планирането е от ключово значение за почивката. Ако дейностите на открито Ви вдъхновяват, планирайте почивката си с няколко дейности на открито, но имайте и няколко дейности и на закрито, като резервна опция, ако майката природа има свои собствени планове. Ако предвиждате разходки в планината, не пропускайте да се осигурите с добри туристически обувки, защото в противен случай приятното изживяване може да ви струва мазоли и болки в ходилата.

Някои хотели, дори и при лошо време (като Гранд Хотел Банско) имат отлична база, която дава възможност за най-разнообразни дейности.

3. Бъдете креативни относно своята почивка

Да, това е много важно и не бива да се подценява. Много хора в България бързат да почиват в съседна Гърция по празниците или почивните дни, а по този начин попадат в клопката на задръстванията на границата. Всички знаем, че Солун е на няколко часа път от София, но със сигурност, и в България има прекрасни туристически дестинации и така може наистина човек да си почине без да изпада в стресови ситуации по пътя. За своето пътуване може да се доверите и на обществения транспорт – така няма да мислите за колата и технически проблеми с нея.

  1. Изберете място за почивка, където ще се чувствате добре

В този случай не се доверявайте прекалено на рекламите, промоциите в някои сайтове или разказите на приятели, потърсете нещо, което на вас Ви харесва, което може да Ви накара наистина да релаксирате и да избягате от рутината. Има хора, които обичат планината, както и такива, които се фенове на морските хоризонти.

  1. Направете си своя собствена програма за почивката

Хубаво е да подготвите собствена програма за почивката в мястото, което сте избрали, има доста алтернативи и за целта предварително се запознайте какво  предлага тази туристическа дестинация. Това е наистина важно, защото скуката е враг на добрата почивка.

Вярваме, че с тези съвети Ви помагаме за Вашата почивка, като Ви пожелаваме щастливи и спокойни,  дни с приятелите и семейството. В крайна сметка, според Фън Шуй, всяка промяна, всяко движение носят само положителни емоции.

Последно
Не пропускай