Най-големите скръндзи в Зодиака – класация

Астролозите направиха класация на най-свидливите зодии.

12-то място – Стрелец

„Пари има! – казва Стрелецът с нескрито удоволствие, дори и в случаите, когато това не е така. Това не е искрена щедрост, а вид инвестиция в репутация. Въпреки това близките и приятели на Стрелеца знаят за този негов маниер и се опитват да го пазят от разточителни постъпки.

Зодиите, които днес не бива да разчитат на никого, освен на себе си

11-то място – Водолей

Водолеите не знаят как да спестяват, почти винаги се оказват на червено в края на месеца. Къде отиват всичките им пари е голяма мистерия. „Не съм си купил нищо, но похарчих всичко“, това е тяхното мото. Хората от тази зодия постоянно нямат достатъчно пари за текущите си нужди, но нямат проблеми с покупката на апартамент, например. Как става така? Пълна мистерия!

10-то място – Лъв

Лъвовете много се обичат, затова са щедри. Харесва им да виждат възхищението на другите, да бъдат покровители с голямо сърце. В същото време искрено оценяват истинското приятелство, готови са да помогнат просто така, без да разчитат на каквато и да е възвръщаемост. Лъвовете знаят как да се контролират и да не харчат пари за нещо, което не могат да си позволят в момента. Но приемат разходите на другите хора за тях без скромност и неудобство.

Зодиите на пазар

9-то място – Везни

Този знак не е толкова разточителен, колкото по принцип е неспособен на адекватни изчисления. Парите на Везните летят със скоростта на светлината. Забравят да си вземат рестото, ако плащат в брой, купуват най-скъпото и други подобни. Везните лесно дават пари назаем, без да изискват своевременно връщане, съжаляват просяците и са готови да купят всичко от бабички, които продават стоки по улиците. Само пълен контрол от приятели или роднини може да спаси Везните от пълен фалит.

8-мо място – Овен

Подобно на Скорпионите, Овните са по-практични. Защо да хвърлят пари за глупости, ако можете могат да си купят нещо, от което се нуждаят или да инвестирате разумно! Дори и ако имат пари за скъпа кола, те вземат бюджетен модел, а спестяванията се инвестират в печеливш бизнес. И така са във всичко.

Зодиите с непогрешима интуиция

7-мо място –   Скорпион

Скорпионите поддържат относителен баланс между здравия разум и щедростта. Дават назаем, не напомнят, но помнят. Отнасят се стриктно към кредиторите и връщат навреме дълговете си. Опитват се да не правят бизнес с приятели, защото знаят, че няма да могат да им простят финансовите грешки. Винаги са наясно колко пари имат в портфейла и сметката си, не харчат много за дреболии, въпреки че понякога могат да си позволят да се отпуснат в допустимите граници.

6-то място – Рак

Раците са малко по-благоразумни, отколкото е необходимо. Те ще идват при свои приятели и роднини, за да помогнат, но само в случаите, когато дебитът и кредитът им съвпадат в края на месеца. Имат ли допълнителни средства – ще помогнат. Освен това Раците също харчат за себе си по особен начин, като се съобразяват с определени приоритети. Нови дрехи или дизайнерски книги? Задължително. Ремонт на апартамента? Не, ще почака.

5-то място – Риби

Щедър знак, когато възможностите позволяват и прекомерно скъперник в случай на финансови затруднения. Много е трудно Рибите да се откажат от луксозен живот извън техните възможности, те не се вслушват в съвета да заделят определена сума за черни дни. Но когато се случат такива дни, се вбесяват, дразнят се на другите, упрекват ги, че нямат подобни проблеми. След като се измъкнат от финансовата дупка, те отново започват да живеят по стария си начин.

Най-лошите навици на зодиите

4-то място – Близнаци

Близнаците са страхотни в спестяването. Правят го тихо, без шум, а след това изненадват другите с неочаквана покупка на апартамент. Така живеят Близнаците, от едно трупане до друго, без да спират. Съответно те не искат да харчат за нещо, което не е включено във финансовите им планове. И така цял живот.

3-то място – Телец

Телецът е агресивен по отношение на парите. Стратегията му е да харчи не своето, а чуждото. В същото време Телците стават невероятно щедри, ако се влюбят истински. Няма да им е трудно да дадат всичко на любимия си, стига чувствата да са силни. Когато любовта отмине и розовият воал падне от очите, стратегията им се промени драстично.

2-ро място – Дева

Свидливостта на някои Деви е пословична. Девата изобщо не пести пари за себе си, предпочитайки да инвестира в комфорт и като цяло в материално богатство. Но раздялата с определена сума за подарък е голямо изпитание и дори мъчение за нея.

1-во място –   Козирог

Представителите на този знак (не всички, разбира се) са склонни към спестяване и трупане. Спестяването на всяка цена е задача номер 1 за тях. Козирозите са готови да се откажат много неща в името на богатството. Но проблемът е, че пестят не само от себе си, но и от близките. Понякога това приема абсурдни и неприятни форми, което, например, има лош ефект върху личния им живот. Близките си тръгват, приятелите се отвръщат от тях. Самите Козирози се смятат за благоразумни и дори щедри, защото обичат да правят подаръци. Наистина обичат. Но само тези, които, както се казва, ще бъдат полезни. Освен това, поднасяйки подарък, Козирогът разчита на подобен отговор от другата страна.

Последно
Не пропускай