Маски за коса с тривитаминол

Тривитаминолът е изключително добро средство за лъскава и здрава коса.

Колкото и изненадващо да звучи, тривитаминол първоначално се използва в животновъдството, и по-специално при отглеждането на коне и овце. При конете тривитаминол се инжектира мускулно за да имат красива лъскава грива, а при здрави овце – за стимулиране на производството на вълна с по-високо качество и плътност.

На практика компонентите на тривитаминола са комбинация от витамини А, Е и D3. През последните години тази витаминна добавка се прилага за външна употреба при хора, като допринася успешно за укрепване и подобряване на устойчивостта на косата по отношение на по-бърз растеж, борба с косопад и загуба на клепачи и допълнителна хидратация при лечението на алопеция.

Тривитаминол за увредена коса

Основните съставки на тривитаминола, както вече споменахме по-горе, са три витамина – А, Е и D3. Както ни е известно, витамин А насърчава по-доброто зрение и подобрява състоянието на съединителната тъкан. На свой ред, като част от тривитаминола, витамин Е допринася за оптималното и максимално усвояване на витамин А, действа като регулатор на метаболизма на мазнините и водата в организма. Той осигурява блясък, сила и мекота за косата, като придава еластичност на косъма. Витамин D3 предотвратява крехкостта и подобрява растежа, и е изключително полезен за костите, ноктите и косата.

Виж шампоани с тривитаминол

По-долу ви предлагаме няколко леки маски за коса с тривитаминол, които можете да опитате у дома, за да увеличите растежа на косата си и да ѝ придадете блясък и сила.

Въпреки факта, че тривитаминолатът е уникална комбинация от витамини, поради силното му действие препоръчваме тези маски да се правят на всеки две седмици и след двумесечно лечение е по-добре да оставите косата си да почива месец преди следващия набор.

Маски с тривитаминол

Тривитаминолова маска и рициново масло

Ако косата е суха и повредена, можете да комбинирате тривитаминол с рициново масло и зехтин в съотношение 2 супени лъжици тривитаминол + 2 супени лъжици рициново масло + 1 супена лъжица зехтин.

Приготвената смес се нанася върху дължината на косата с четка и се изчаква около два часа. След това измивате добре с шампоан.

Маска с тривитаминол и кератин

Кератинът е една от основните съставки на много продукти за лечение на коса и нокти, както и важен елемент, използван от козметичната индустрия. Восъкът е сложна комбинация от протеини, която съдържа 16 аминокиселини, липиди, пигменти, витамини и други микроелементи.

Не пропускай: Маска за коса с мед

Поради трудността за осигуряване на ежедневието в достатъчни количества, необходими на организма, понякога има значителна липса на кератин. Синтезът на кератин с тривитаминол създава маска, богата на хранителни вещества за вашата коса, която в съотношение 1: 1 може да се използва отново веднъж седмично, описана в предложените по-горе маски за коса.

Маска с чесън и тривитаминол

Ако сте фен на естествените продукти и искате да жертвате прекрасния аромат на новия си шампоан, в името на блестяща, блестяща коса, можете да се осмелите да опитате комбинацията от тривитаминол и чесън.

За тази маска ще ви трябва скилидка чесън и супена лъжица тривитаминол. Натрошете и изцедете сока от чесън, след което добавете супена лъжица тривитаминол. Нанесете получения разтвор върху скалпа. След това оставете отново за около два часа.

Препоръчваме измиване със силен ароматен шампоан с плодове, защото миризмата на чесън е труден за отстраняване момент и остава дълго време. Резултатите, получени обаче след един месец употреба са впечатляващи и си заслужават риска.

Маска с тривитаминол и горчица

  • 2 супени лъжици горчица
  • 2 чаени лъжички тривитаминол
  • Половин пюре от авокадо
  • 1 канела канела

Получената смес (която със сигурност би могла да мине за екзотичен дресинг за салата) се нанася внимателно върху скалпа по цялата дължина на косата, увива се с кърпа и се оставя да работи приблизително два часа. Измийте и подсушете косата с кърпа.

Резултатът – лъскава и жизнена коса, а нейната сила е видима дори с просто око.

Сладка маска с мляко и мед и тривитаминол

Когато косопадът или лечението на косата не работят, към оригиналната маска с тривитаминол може да се добави кисело мляко, което ще бъде допълнително подхранено. Подходящ е и за борба с косопада.

Смесвате:

  • 2 чаени лъжички тривитаминол
  • 1 супена лъжица кисело мляко
  • 1 супена лъжица водка / ракия
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 яйчен жълтък

След това сложете по цялата дължина на косата и я оставете да работи за един час, покрийте с нищо. Измиването е важно избършете и измийте всички следи от яйца. Ако се измиете с топла вода, жълтъкът ще се стегне и няма да можете да го премахнете от косата си.

Всички маски за коса, съдържащи яйца, трябва да се измиват с хладка вода, за да се предотврати свиването на жълтъка и втвърдяването му.

Красивата, здрава и лъскава, жизнена коса изисква внимание, грижи и време. Маските, които предложихме днес, определено са бързи и лесни, а тривитаминолът ще даде на косата ви това, което можете да получите само чрез здравословна диета и чест прием на витамини.

Последно
Не пропускай