Маска за коса за максимални резултати

На пръв поглед маската за коса изглежда най-простото средство за красота. Но за да постигнете максимални резултати, когато я използвате, трябва да вземете предвид много нюанси.

Как да измиете, а как добре да използвате, върху каква коса, кога и как правилно да нанесете маска за коса, ще обсъдим в тази статия.

Какво е маска за коса

Топлинно оформяне, изключително високи или ниски температури, лоша околна среда – тези и други фактори на околната среда могат да провокират различни увреждания на косата. Маските за коса помагат да се справим със стреса, на който нашите къдрици са подложени ежедневно. В зависимост от предназначението си, продуктът може да намали накъсването на косата, да я направи по-мека и блестяща и да осигури допълнителна хидратация и подхранване. Маската за коса е част от обичайната рутинна грижа на жената, но може да действа и като помощно средство.

Вижте също: Маска за коса с мед

Защо са необходими маски за коса

Маските за коса съдържат овлажняващи, регенериращи и подхранващи съставки, като масла от авокадо, макадамия, жожоба, ший, кокос, арган, банан, папая, алое, диня. Всеки инструмент е предназначен за решаване на конкретни проблеми. И така, в богатата гама на пазара има маски за суха коса, изглаждане, придаване на допълнителен обем, а линии маски за подхранване и възстановяване на косата.

Колко дълго трябва да държите маската на косата

За да научите как правилно да използвате маска за коса, следвайте инструкциите стъпка по стъпка. Той включва най-лесния начин за нанасяне на маска за коса и ясна последователност от действия.

Измийте косата с шампоан. Моля, обърнете внимание: маската за коса не трябва да се използва преди измиване на косата, а след това.

Разпределете маската равномерно върху 2/3 от дължината на косата, без да докосвате корените.

Оставете продукта върху косата си за 5-10 минути. За най-добри резултати спазвайте препоръчителното време на експозиция (посочено на опаковката).

Изплакнете маската обилно с вода.

Попийте косата си с кърпа и стилизирайте, като следвате обичайния си ритуал за красота.

За най-добри резултати повтаряйте процедурата поне веднъж седмично. Честотата на използване на маската зависи от състоянието на косата и препоръките за употреба на конкретния продукт.

Вижте същоКъде да нанасяте маската за коса

Съвет! Когато отивате на почивка, вложете малко пари в компактна бутилка за пътуване. Не заема много място и е удобно да го носите със себе си.

Последно
Не пропускай