Къде да нанасяте маската за коса

459
Къде да нанасяте маската за коса

Повечето маски за коса трябва да се нанасят върху косата по цялата дължина, отстъпвайки от корените на 10-15 см. Разпределете продукта с леки масажиращи движения в продължение на 30 секунди, като се движите отгоре надолу. Това ще помогне за „запечатване“ на кутикулата, за постигане на по-голяма гладкост и блясък.

Къде да нанесете маска за коса с по-дебел слой? В краищата на кичурите: те най-често се нуждаят от хранене и хидратация.

Моля, обърнете внимание: има специални маски за скалпа, които, когато се използват, „улавят“ корените на косата. Но това е отделна категория продукти – не трябва да нанасяте обикновени маски за коса в корените.

Вижте също: Маска за коса с мед

Кога да използвате маска за коса – преди шампоан или след

Нанесете маска за коса само върху чиста коса – тоест след измиване и използване на шампоан. Отваря кутикулите, премахва замърсяванията, позволявайки на активния състав да проникне по-дълбоко и по-бързо в слоевете.

Колко дълго трябва да държите маската за коса

Стандартната „експозиция“ е от три до пет минути. Ако косата е силно увредена или дехидратирана, оставете продукта за 15-20 минути. Винаги внимателно четете препоръките за използване на маски за коса, посочени на опаковката.

Вижте също: 5 ефективни домашни маски за коса

Трябва ли да отмивам маската за коса

Изплакнете маската с вода, като насочите струята по посока на растежа на косъма отгоре надолу. Не трябва да е прекалено гореща или студена, най-добрият вариант е водата със стайна температура. В края на процедурата се уверете, че върху косата няма остатъци от продукта.

Топлина

За да бъде маската най-ефективна, косата трябва да се поддържа топла. Топлината ускорява скоростта на химичните реакции и също така подобрява адхезията на състава към косата, което позволява на продукта да се абсорбира по-добре и по-бързо. След като нанесете маската, поставете шапка за душ на косата си и я увийте с топла кърпа. Или използвайте сешоар, за да загреете леко състава с разпръскване през косата. Но в никакъв случай не позволявайте косата да се прегрява!