Къде да нанасяте маската за коса

Повечето маски за коса трябва да се нанасят върху косата по цялата дължина, отстъпвайки от корените на 10-15 см. Разпределете продукта с леки масажиращи движения в продължение на 30 секунди, като се движите отгоре надолу. Това ще помогне за „запечатване“ на кутикулата, за постигане на по-голяма гладкост и блясък.

Къде да нанесете маска за коса с по-дебел слой? В краищата на кичурите: те най-често се нуждаят от хранене и хидратация.

Моля, обърнете внимание: има специални маски за скалпа, които, когато се използват, „улавят“ корените на косата. Но това е отделна категория продукти – не трябва да нанасяте обикновени маски за коса в корените.

Вижте също: Маска за коса с мед

Кога да използвате маска за коса – преди шампоан или след

Нанесете маска за коса само върху чиста коса – тоест след измиване и използване на шампоан. Отваря кутикулите, премахва замърсяванията, позволявайки на активния състав да проникне по-дълбоко и по-бързо в слоевете.

Колко дълго трябва да държите маската за коса

Стандартната „експозиция“ е от три до пет минути. Ако косата е силно увредена или дехидратирана, оставете продукта за 15-20 минути. Винаги внимателно четете препоръките за използване на маски за коса, посочени на опаковката.

Вижте също: 5 ефективни домашни маски за коса

Трябва ли да отмивам маската за коса

Изплакнете маската с вода, като насочите струята по посока на растежа на косъма отгоре надолу. Не трябва да е прекалено гореща или студена, най-добрият вариант е водата със стайна температура. В края на процедурата се уверете, че върху косата няма остатъци от продукта.

Топлина

За да бъде маската най-ефективна, косата трябва да се поддържа топла. Топлината ускорява скоростта на химичните реакции и също така подобрява адхезията на състава към косата, което позволява на продукта да се абсорбира по-добре и по-бързо. След като нанесете маската, поставете шапка за душ на косата си и я увийте с топла кърпа. Или използвайте сешоар, за да загреете леко състава с разпръскване през косата. Но в никакъв случай не позволявайте косата да се прегрява!

Последно
Не пропускай